Στα άκρα Ιράν-Σαουδική Αραβία. Ψυχραιμία ζητούν οι ΗΠΑ

default image

Η Ουάσινγκτον ζητεί προσήλωση στη διπλωματία και θετικά βήματα για την άμβλυνση της έντασης. Η κυβέρνηση έχει φτάσει τα όρια υπομονής της με το Ιράν, δηλώνει πηγή της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απάντησαν στην απόφαση της Σαουδικής Αραβίας για τη διακοπή των διπλωματικών της σχέσεων με το Ιράν ζητώντας προσήλωση στη διπλωματία και καλώντας τους ηγέτες της περιοχής να προχωρήσουν σε θετικά βήματα για την άμβλυνση των εντάσεων.

“Γνωρίζουμε τις πληροφορίες ότι το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας έδωσε εντολή για το κλείσιμο των διπλωματικών αποστολών του Ιράν στο βασίλειο…Πιστεύουμε ότι η προσήλωση στη διπλωματία και οι απευθείας συνομιλίες παραμένουν ουσιαστικής σημασίας για την άμβλυνση των διαφορών και θα συνεχίσουμε να ζητούμε από τους ηγέτες της περιοχής να λάβουν θετικά μέτρα για τον κατευνασμό της κατάστασης”, δήλωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης Ομπάμα.

Η κυβέρνηση έχει φτάσει τα όρια υπομονής της με το Ιράν, δηλώνει πηγή της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας

Η θέση της Σαουδικής Αραβίας ως προς το Ιράν είναι πως έχει φτάσει τα όρια της υπομονής της, είπε χθες μια πηγή ενήμερη με το σκεπτικό της σαουδικής κυβέρνησης, μετά την απόφαση του Ριάντ να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με την Τεχεράνη έπειτα από την επίθεση κατά της σαουδαραβικής πρεσβείας στην Τεχεράνη και την ιρανική αντίδραση στην εκτέλεση του σιίτη ιερωμένου Νιμρ αλ-Νιμρ.

“Φτάνει πιά. Ξανά και ξανά, η Τεχεράνη χλευάζει τη Δύση. Συνεχίζουν να υποστηρίζουν την τρομοκρατία και να εκτοξεύουν βαλλιστικούς πυραύλους και κανείς δεν κάνει τίποτα γιά αυτό”, είπε η πηγή, που μίλησε υπό τον όρο ανωνυμίας. “Τους σαουδάραβες δεν τους νιάζει άν κάνουν τις Ηνωμένες Πολιτείες να θυμώσουν”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα