Στα άκρα ο Τραμπ: Διάγγελμα αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα

Στα άκρα ο Τραμπ: Διάγγελμα αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα
President Donald Trump speaks before hosting a lunch with Senate Republicans in the Roosevelt Room of the White House, Tuesday, Dec. 5, 2017, in Washington. (AP Photo/Evan Vucci) AP

Εντολή για μεταφορά της πρεσβείας αναμένεται να δώσει ο αμερικανός Πρόεδρος

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να ανακοινώσει αργότερα σήμερα Τετάρτη ότι αναγνωρίζει την Ιερουσαλήμ ως την πρωτεύουσα του Ισραήλ, αψηφώντας τις προειδοποιήσεις πολλών ηγετών στη Μέση Ανατολή οι οποίοι τον προέτρεψαν να μην προχωρήσει σε αυτή την κίνηση κι αναιρώντας την πολιτική δεκαετιών της Ουάσινγκτον στο ακανθώδες αυτό ζήτημα.

Σύμφωνα με έναν αμερικανό αξιωματούχο ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί σε δημοσιογράφους και τον οποίο επικαλούνται το Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ο αμερικανός πρόεδρος θα γνωστοποιήσει την απόφασή του με ένα διάγγελμά του από τον Λευκό Οίκο στις 13:00 (20:00 ώρα Ελλάδας).

Ο Τραμπ θα δώσει την εντολή για τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, αλλά δεν θα ορίσει το χρονοδιάγραμμα για αυτή, αφού αναμένεται να πάρει «χρόνια», κατά την ίδια πηγή. Ο ρεπουμπλικάνος θα ταχθεί στο ίδιο διάγγελμα υπέρ της λύσης των δύο κρατών, εάν συμφωνούν οι ηγέτες του Ισραήλ και των Παλαιστίνιων, σύμφωνα με τον αμερικανό αξιωματούχο.

Πηγή:ΑΜΠΕ Φωτογραφία:AP Photo/Evan Vucci

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα