Σταμάτησε την απεργία πείνας η Μαρία Αλέχινα των Pussy Riot

Σταμάτησε την απεργία πείνας η Μαρία Αλέχινα των Pussy Riot

Ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα της Μαρίας Αλέχινα, που έκανε απεργία πείνας από τις 22 Μαΐου. Η τραγουδίστρια, μέλος των Pussy Riot, παραμένει στη φυλακή μαζί με την Ναντέζντα Τολοκονίκοβα

Η μία από τις δύο φυλακισμένες τραγουδίστριες του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot έβαλε τέλος στην απεργία πείνας που είχε ξεκινήσει πριν από έντεκα ημέρες, όπως έγινε γνωστό από τον σύζυγο της συγκρατούμενής της.

"Η Μαρία Αλέχινα είπε ότι η διεύθυνση της φυλακής της έδειξε ότι όλα τα αιτήματά της ικανοποιήθηκαν και έτσι ανακοίνωσε ότι σταματάει την απεργία πείνας", δήλωσε ο Πιοτρ Βερζίλοφ, ο σύζυγος της Ναντέζντα Τολοκονίκοβα, αφού νωρίτερα είχε μιλήσει τηλεφωνικά με την Αλέχινα.

Η 24χρονη τραγουδίστρια νοσηλεύεται προς το παρόν στο νοσοκομείο της φυλακής. "Είναι πολύ αδύναμη αλλά αυτή η νίκη της έδωσε δύναμη", είπε ο Βερζίλοφ.

Η Αλέχινα είχε προχωρήσει σε απεργία πείνας στις 22 Μαΐου σε ένδειξη διαμαρτυρίας επειδή δεν την επέτρεψαν να παραστεί στην ακροαματική διαδικασία για την υπό όρους αποφυλάκισή της. Στη συνέχεια, με επιστολή της προς τη διεύθυνση της φυλακής Μπερεζνίκι, εξέφραζε τη διαμαρτυρία της επειδή ορισμένοι χώροι εργασίας και κτίρια είχαν κλειστεί με αλυσίδες, εμποδίζοντας τους κρατούμενος να βγαίνουν από αυτά εφόσον δεν συνοδεύονταν από κάποιον δεσμοφύλακα.

Οι δύο τραγουδίστριες συνελήφθησαν τον Φεβρουάριο του 2012 μέσα στον καθεδρικό ναό του Χριστού Σωτήρα στη Μόσχα, όπου χόρεψαν και τραγούδησαν μια "πανκ προσευχή" ζητώντας από την Παναγία να διώξει τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Τον περασμένο Αύγουστο καταδικάστηκαν σε φυλάκιση δύο ετών για χουλιγκανισμό και υποκίνηση θρησκευτικού μίσους. Άλλη μία τραγουδίστρια του συγκροτήματος, που καταδικάστηκε επίσης, έχει ήδη αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network