Στέιτ Ντιπάρτμεντ: “Η πολιτική μας για τους S-400 στην Τουρκία δεν έχει αλλάξει”

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: “Η πολιτική μας για τους S-400 στην Τουρκία δεν έχει αλλάξει”
Μέρη του αντιπυραυλικού συστήματος S400 ξεφορτώνονται από ρωσικό στρατιωτικό αεροπλάνο σε αεροδρόμιο της Άγκυρας τον Ιούλιο του 2019 AP

"Προτρέπουμε την Τουρκία να εγκαταλείψει το σύστημα S-400", επιμένουν οι ΗΠΑ. Με ποια προϋπόθεση θα αποδεχτεί η Ουάσινγκτον την παραμονή τους στην Άγκυρα.

«Η πολιτική μας δεν έχει αλλάξει» σημείωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σχετικά με το ζήτημα της παραμονής του ρωσικού συστήματος S-400 στην Τουρκία. Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών ρωτήθηκε από την ιστοσελίδα Hellas Journal για τα δημοσιεύματα που θέλουν τις ΗΠΑ να έχουν καταθέσει συμβιβαστική πρόταση με τεχνικό χαρακτήρα για την άρση του αδιεξόδου.

«Η πολιτική μας δεν έχει αλλάξει. Προτρέπουμε την Τουρκία να εγκαταλείψει το σύστημα S-400. Η απόκτηση των S-400 από την Τουρκία αντιβαίνει άμεσα στις νατοϊκές της δεσμεύσεις, θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της στρατιωτικής τεχνολογίας και του προσωπικού των ΗΠΑ και της Συμμαχίας και υπονομεύει τη συνοχή και τη διαλειτουργικότητα του ΝΑΤΟ», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα εν λόγω δημοσιεύματα, η Ουάσιγκτον εμφανίζεται έτοιμη να αποδεχτεί την παραμονή των S-400 στην Τουρκία, υπό την προϋπόθεση ότι η Άγκυρα θα δεσμευτεί γραπτώς ότι δεν θα ενεργοποιήσει ποτέ το ρωσικό σύστημα και ότι θα αποδεχθεί στελέχη του αμερικανικού Πενταγώνου να ελέγχουν την εφαρμογή της συμφωνίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα