Στη δικαιοδοσία της Λιβύης το δεξαμενόπλοιο "Morning Glory"

Στη δικαιοδοσία της Λιβύης το δεξαμενόπλοιο "Morning Glory"

Παραδόθηκε στη Λιβύη το δεξαμενόπλοιο "Morning Glory" που είχε καταληφθεί από Αμερικανούς πεζοναύτες. Μετέφερε παράνομα πετρέλαιο από Λίβυους αντάρτες

Παραδόθηκε στις αρχές της Λιβύης το δεξαμενόπλοιο «Morning Glory», στο οποίο πριν από λίγες ημέρες είχαν κάνει έφοδο αμερικανοί πεζοναύτες, καθώς μετέφερε πετρέλαιο που πωλήθηκε παράνομα από Λίβυους αντάρτες. Η επιχείρηση των Αμερικανών έγινε ανοικτά της Κύπρου σε διεθνή ύδατα.

To πλοίο είχε φορτώσει παράνομα 234.000 βαρέλια αργού πετρελαίου από το λιμάνι Ες Σιντρ, το οποίο δεν ελέγχει η επίσημη κυβέρνηση.

Οι αντάρτες σχεδίαζαν να πουλήσουν το πετρέλαιο - αξίας περίπου 30 εκατομμυρίων δολαρίων - παρακάμπτοντας την κυβέρνηση.

Τους τελευταίους μήνες, ένοπλες ομάδες έχουν πάρει τον έλεγχο τριών σημαντικών λιμανιών στη Λιβύη, ζητώντας μεγαλύτερο μερίδιο από τα κέρδη του εμπορίου πετρελαιοειδών και πολιτική αυτονομία.

Πάντως, δυνάμεις του πολεμικού ναυτικού της Λιβύης προσπάθησαν να σταματήσουν το συγκεκριμένο πλοίο, ανοίγοντας μάλιστα πυρ, αλλά ο καπετάνιος κατάφερε να διαφύγει.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει τριγμούς στη Λιβύη με αποτέλεσμα η Βουλή να ξηλώσει τον πρωθυπουργό, Αλί Ζεϊντάν. Ο ίδιος στη συνέχεια εγκατέλειψε τη χώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Λιβύη: Αντάρτες εξάγουν πετρέλαιο παρακάμπτοντας την κυβέρνηση

SHARE:

24Media Network