Στην αντεπίθεση η Τουρκία: Η ΕΕ προστατεύει τρομοκράτες – Θα επανεξετάσουμε την συνεργασία μας

Στην αντεπίθεση η Τουρκία: Η ΕΕ προστατεύει τρομοκράτες – Θα επανεξετάσουμε την συνεργασία μας
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου AP

Η Άγκυρα απορρίπτει τις αποφάσεις της ΕΕ για τις παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις στα ανοικτά της Κύπρου και για την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απέρριψε και καταδίκασε τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις παράνομες δραστηριότητες γεώτρησης για υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο και για την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία.

Σε κοινή δήλωσή τους οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών καταδίκασαν νωρίτερα σήμερα την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία και ανακοίνωσαν πως η Ένωση προετοιμάζει «περιοριστικά μέτρα» έναντι ατόμων και εταιριών που εμπλέκονται στις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ. Επίσης τα κράτη μέλη της ΕΕ δεσμεύτηκαν να αναστείλουν τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία.

Η Άγκυρα θα εξετάσει σοβαρά τη συνεργασία της με το μπλοκ σε συγκεκριμένους τομείς εξαιτίας της «παράνομης και μεροληπτικές» συμπεριφοράς της ΕΕ, υπογραμμίζει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Παράλληλα επέκρινε έντονα την κριτική της ΕΕ για την επίθεση της Άγκυρας στη Συρία κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής, κάνοντας λόγο για «μια προσέγγιση που προστατεύει τους τρομοκράτες».

«Το γεγονός ότι η ΕΕ υιοθετεί μια προσέγγιση που προστατεύει τα τρομοκρατικά στοιχεία είναι απαράδεκτη», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Άγκυρας.

Τηλεφωνική επικοινωνία Ακάρ-Σόϊκγου

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και δίπλα του ο Αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου AP

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε σήμερα ότι είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογο του Σεργκέι Σόϊκγου, με τον οποίο συνομιλήσε για την τουρκική επιχείρηση «Πηγή της Ειρήνης» στη βόρεια Συρία.

«Έχουμε συστηματικές επαφές για την επιχείρηση «Πηγή της Ειρήνης» με τους εταίρους μας. Σήμερα συνομίλησα με τον Ρώσο ομόλογο μου Σεργκεί Σόϊκγου. Ανταλλάξαμε απόψεις, συζητήσαμε πρωτοβουλίες, οι οποίες πρέπει να αναληφθούν» δήλωσε ο Ακάρ στους δημοσιογράφους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα