Ισπανία: Επέστρεψαν τρεις δημοσιογράφοι που είχαν απαχθεί στη Συρία

Ισπανία: Επέστρεψαν τρεις δημοσιογράφοι που είχαν απαχθεί στη Συρία

Οι δημοσιογράφοι ήταν αιχμάλωτοι για 10 μήνες του Μετώπου Αλ Νούσρα. Άγνωστες οι λεπτομέρειες της απελευθέρωσής τους

Οι τρεις Ισπανοί δημοσιογράφοι που είχαν απαχθεί στη Συρία πέρσι, επέστρεψαν την Κυριακή στη Μαδρίτη. Η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή, παρά τη δεκάμηνη αιχμαλωσία τους.

Οι τρεις δημοσιογράφοι, Χοσέ Μανουέλ Λόπεθ, Ειντζελ Σαστρε και Αντόνιο Παμπλιέγκα αιχμαλωτίστηκαν τον περασμένο Ιούλιο, λίγες ημέρες μετά την άφιξή τους στη Συρία, από την Τουρκία. Προορισμός τους, ήταν το Χαλέπι, προκειμένου να καλύψουν τις συγκρούσεις στην αναφερόμενη πόλη.

Οι οικογένειες τους, τους υποδέχτηκαν κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο, ενώ η πτήση τους, απογειώθηκε από τα νότια της Τουρκίας, μετά τα νέα για την απελευθέρωσή τους, το Σάββατο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “El Pais” οι δημοσιογράφοι είχαν αιχμαλωτιστεί από την οργάνωση Μέτωπο αλ-Νούσρα, η οποία διασυνδέεται με την Αλ Κάιντα και δραστηριοποιείται στη Συρία, ενώ χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από τον ΟΗΕ και τις ΗΠΑ.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ισπανίας και το γραφείο του πρωθυπουργού αρνήθηκαν να σχολιάσουν το γεγονός. Η κυβέρνηση, επίσης, δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για ενώ το πρακτορείο ειδήσεων του Κατάρ ανέφερε ότι οι αρχές της χώρας βοήθησαν την απελευθέρωσή τους.

Πηγή: Reuters

SHARE:

24Media Network