Στην κυριότητα των κυβερνητικών δυνάμεων βρίσκονται 36 περιοχές που κατείχε η Μπόκο Χαράμ

Στην κυριότητα των κυβερνητικών δυνάμεων βρίσκονται 36 περιοχές που κατείχε η Μπόκο Χαράμ

Φαίνεται πως η Νιγηρίανες κυβερνητικές δυνάμεις κατάφεραν να ανακαναταλάβουν 36 περιοχές που κατείχε, μέχρι τώρα, η Μπόκο Χαράμ

Οι κυβερνητικές δυνάμεις ανέκτησαν τον έλεγχο 36 περιοχών από την οργάνωση Μπόκο Χαράμ στη βορειοανατολική Νιγηρία αφότου ξεκίνησε μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση τον περασμένο μήνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η νιγηριανή κυβέρνηση, που ανέφερε επίσης πως αναμένει ότι η συνεργασία με τις γειτονικές της χώρες θα οδηγήσει στην "ολοκληρωτική συντριβή" των ισλαμιστών ανταρτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρμόδιος για θέματα ασφαλείας, Μάικ Ομέρι, διευκρίνισε σε δημοσιογράφους ότι 4 κοινότητες τέθηκαν ξανά υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων την περασμένη Παρασκευή, περιλαμβανομένης της Μπούνι Γιάντι, στην πολιτεία Γιόμπε.

Περισσότεροι από 40 φοιτητές είχαν σφαγιαστεί τον Φεβρουάριο του 2014 από τους εξτρεμιστές που κατέλαβαν κατόπιν την πόλη τον Αύγουστο.

Άλλες 3 κοινότητες ανακατελήφθησαν σε διάστημα μικρότερο της μιας εβδομάδας στην πολιτεία Μπόρνο, που συνορεύει με τη Γιόμπε, και αποτελεί παραδοσιακό προπύργιο της Μπόκο Χαράμ.

Ο εκπρόσωπος της νιγηριανής κυβέρνησης εξήγησε ότι οι επιτυχίες αυτές οφείλονται στις "συνεργασίες και συμμαχίες" με τις αρχές των γειτονικών κρατών, του Καμερούν, του Τσαντ και του Νίγηρα. Ο Ομέρι εξέφρασε ευχαριστίες για τις προσπάθειες των συμμάχων να "αποκόψουν τις γραμμές ανεφοδιασμού των τρομοκρατών".

"Ελπίζουμε ότι η περιφερειακή συνεργασία που βρίσκεται σε εξέλιξη θα επισπεύσει την ήττα και την εκμηδένιση της Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία και στην υποπεριφέρεια" δήλωσε ο Ομέρι.

Οι συγκρούσεις έχουν αναγκάσει 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στη Νιγηρία όμως, προσέθεσε ο Ομέρι, οι τελευταίες επιτυχίες στο πεδίο επιτρέπουν σε ορισμένους από τους εκτοπισμένους να "επιστρέψουν στα σπίτια τους και να ξεκινήσουν και πάλι μια φυσιολογική ζωή".

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network