Στην Τουρκία οι γυναίκες δολοφονούνται σωρηδόν στα χρόνια του Ερντογάν

Τουρκάλα κάτω από αφίσα του Ερντογάν
Τουρκάλα κάτω από αφίσα του Ερντογάν AP

Η διακυβέρνηση του Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν δεν εξασφαλίζει ούτε στο ελάχιστο την ασφάλεια των γυναικών στην Τουρκία. Τι αναφέρει σχετική έκθεση.

Tι θέση έχουν στην Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν οι γυναίκες;

Προφανώς, όχι αυτή που αξίζουν. Για την ακρίβεια, η θέση των γυναικών όσο στην εξουσία βρίσκεται το κόμμα δικαιοσύνης και ανάπτυξης του Τούρκου προέδρου έχει χειροτερέψει σε πολύ μεγάλο βαθμό.

ADVERTISING

Οπως αναφέρει έκθεση που συνέταξε ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Σετζίν Τανρίκουλου από το 2002 μέχρι και σήμερα έχουν δολοφονηθεί στην Τουρκία 15034 γυναίκες, αριθμός τεράστιος για μία χώρα που θέλει να πιστεύει ότι ανήκει στις ισχυρές του πλανήτη.

Επίσης, μέσα στο έτος 2002 διαπράχθηκαν 66 δολοφονίες ενώ μέσα στο 2018 ο αριθμός αυτός ανέβηκε στις 440 κάτι που σημαίνει ότι οι δολοφόνοι αποθρασύνθηκαν.

Στο ζήτημα της συμμετοχής των γυναικών στο εργατικό δυναμικό, η Τουρκία ξύνει τον πάτο του βαρελιού Το σχετικό ποσοστό ανέρχεται στο 34.6% επίδοση που κατατάσσει την Τουρκία στην 131η θέση σε σύνολο 144 χωρών.

Μάλλον καθόλου τυχαίο για μία χώρα της οποίας ο πρόεδρος έχει δηλώσει δημοσίως ότι οι γυναίκες δεν είναι ίσες με τους άνδρες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Ερντογάν, Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας
SHARE:

24Media Network