Στις 38 οι συλλήψεις αντιφασιστών στο Παρίσι σε διαδήλωση για τον Παύλο Φύσσα

Στις 38 οι συλλήψεις αντιφασιστών στο Παρίσι σε διαδήλωση για τον Παύλο Φύσσα

Στην πρωτεύουσα της Γαλλίας συνελήφθησαν 38 αντιφασίστες που διαδήλωναν στη μνήμη του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα

Τριάντα οκτώ αντιφασίστες διαδηλωτές συνελήφθησαν  στο Παρίσι, στο περιθώριο μιας κινητοποίησης στην μνήμη του Παύλου Φύσσα ο οποίος δολοφονήθηκε από μέλος της Χρύσης Αύγης.

Οι διαδηλωτές, μέλη της γαλλικής άκρας αριστεράς, συνελήφθησαν καθώς ετοιμάζονταν, μετά την κινητοποίηση, να πάνε σε ένα μπαρ όπου "συχνάζουν άνθρωποι που πρόσκεινται στη λεγόμενη Γαλλική Άνοιξη", ένα κίνημα αποτελούμενο από ανθρώπους που αντιτίθενται στους γάμους των ομοφυλοφίλων.

ADVERTISING

"Πήγαιναν σε αυτό το κατάστημα προφανώς για να συγκρουστούν. Αλλά δεν σημειώθηκαν επεισόδια, δεν υπήρξε συμπλοκή ανάμεσα στις δύο πλευρές", είπε μία πηγή της γαλλικής αστυνομίας.

Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί διαδήλωση στην μνήμη του 34χρονου Παύλου Φύσσα, τραγουδιστή της μουσικής χιπ-χοπ, αντιφασίστα ακτιβιστή και υποστηρικτή του μικρού αριστερού κινήματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο οποίος δολοφονήθηκε την Τετάρτη, υποκύπτοντας στα τραύματα από μαχαίρι.

Ο ύποπτος, ο οποίος δήλωσε ότι είναι μέλος του νεοναζιστικού ελληνικού κόμματος Χρυσή Αυγή, συνελήφθη και ομολόγησε ότι διέπραξε την δολοφονία.

Στο Παρίσι το κλίμα είναι ιδιαίτερα τεταμένο ανάμεσα σε ομάδες της άκρας δεξιάς και της άκρας αριστεράς μετά τον θάνατο του Κλεμάν Μερίκ, ενός φοιτητή και αντιφασίστα ακτιβιστή, την 5η Ιουνίου αφού υπέστη ξυλοδαρμό από σκίνχεντ στη συνοικία Σεν Λαζάρ. Ο κύριος ύποπτος, ο Εστεμπάν Μοριγιό, τέθηκε υπό έρευνα και προφυλακίστηκε για την υπόθεση αυτή.

(Πηγή:ΑΠΕ)

24Media Network