Στο ΕΔΔΑ για χάρη του Μπερλουσκόνι η Ιταλίδα υπουργός Δημόσιας Διοίκησης

Στο ΕΔΔΑ για χάρη του Μπερλουσκόνι η Ιταλίδα υπουργός Δημόσιας Διοίκησης

Τι δήλωσε η Μικαέλα Μπιανκοφιόρε αναφερόμενη στην απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ιταλίας για την υπόθεση "Μέντιασετ"

Έτοιμη να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υπέρ του Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε η Ιταλίδα υφυπουργός αρμόδια για την Δημόσια Διοίκηση, Μικαέλα Μπιανκοφιόρε.

"Αν ο Μπερλουσκόνι μου δώσει την άδεια, είμαι έτοιμη να προσφύγω στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (σ.σ. του Συμβουλίου της Ευρώπης) ώστε να μπορέσει να εξασφαλίσει επιτέλους μια δίκαιη δίκη", είπε η Μπιανκοφιόρε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη.

Αναφερόμενη στην απόφαση με την οποία το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας όρισε χθες ότι η υπόθεση Μέντιασετ –στο πλαίσιο της οποίας ο Μπερλουσκόνι κατηγορείται για απάτη με χρήση εικονικών τιμολογίων στην αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων– πρέπει να εκδικασθεί κανονικά από τον Άρειο Πάγο, η ίδια τόνισε ότι "με την ετυμηγορία αυτή έληξε η ομαλή συνεργασία ανάμεσα στις διακριτές κρατικές εξουσίες".

Για την Μπιανκοφιόρε, ένα από τα πιο προβεβλημένα στελέχη της ιταλικής κεντροδεξιάς, "πρέπει να σταματήσει η πρακτική που επιτρέπει στους πολιτικούς να επιλέγουν και να διορίζουν τους ιθύνοντες του δικαστικού σώματος".

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network