Στο Ισραήλ την Πέμπτη ο Μπλίνκεν μετά τη δήλωση στήριξης Μπάιντεν

Διαβάζεται σε 1'
Άντονι Μπλίνκεν
Άντονι Μπλίνκεν AP

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, σχεδιάζει να επισκεφθεί το Ισραήλ την Πέμπτη για να συναντηθεί με ανώτερους ισραηλινούς ηγέτες.

Στο Ισραήλ θα μεταβεί τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, προκειμένου να ενημερωθεί για πολεμικές επιχειρήσεις ενάντια στη Χαμάς και για την υποστήριξη που μπορούν να παράσχουν στη χώρα οι ΗΠΑ.

Ο Μπλίνκεν αναμένεται να αναχωρήσει την Τετάρτη και θα φτάσει στο Ισραήλ την Πέμπτη, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ.

«Ο υπουργός ανυπομονεί να συναντηθεί με ανώτερους ηγέτες της ισραηλινής κυβέρνησης και να συνεχίσει τις συζητήσεις που είχαν μαζί τους ο ίδιος και ο πρόεδρος από τις πρώτες επιθέσεις το Σάββατο», είπε ο Μίλερ κατά την ενημέρωση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε νέα τηλεφωνική συνομιλία με τον τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου ενώ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του από τον Λευκό Οίκο δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν το Ισραήλ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα