Στο Σίδνεϊ η κούκλα του Squid Game είχε τα πάντα, πλην του οπλοπολυβόλου

Στο Σίδνεϊ η κούκλα του Squid Game είχε τα πάντα, πλην του οπλοπολυβόλου
H κούκλα του Red Light, Green Light που είχε στηθεί στις 26/10 στο Ολυμπιακό Πάρκο της Σεούλ. Ανάλογη βρέθηκε και στο The Rocks του Σίδνεϊ. shutterstock

Επί τρεις ημέρες σε δημοφιλή γειτονιά του Σίδνεϊ είχε στηθεί η κούκλα του Squid Game σε έκδοση ύψους 4.5 μέτρων και βάρους 2 τόνων. Είχε ό,τι έχει και στην τηλεοπτική σειρά, πέραν του όπλου.

To Squid Game κυριάρχησε και στο φετινό Halloween. Έχει κλείσει μήνα καρφωμένο στο Νο1 των προτιμήσεων των Ελλήνων συνδρομητών του Netflix, ενώ προφανώς και κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και σε άλλες χώρες του κόσμου.

Να ακούσουμε όμως, λίγο το ρυθμό που έχει γίνει και το ringtone εκατομμυρίων κατοίκων του πλανήτη.

Η φρενίτιδα που επικρατεί με την κορεατική παραγωγή έφτασε στο σημείο να απαγορευτεί από σχολεία σε όλες τις ΗΠΑ η προτίμηση σχετικών κοστουμιών από τους μαθητές (γιατί όπως είπαν δεν ήθελαν να ενισχύσουν τη βίαιη συμπεριφορά), τη στιγμή που πολλά παιδιά -και ενήλικες- διασκεδάζοντας παίζοντας τα παιχνίδια του “Καλαμαριού”.

Στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας το πήγαν ένα επίπεδο πιο πέρα: στη δημοφιλή γειτονιά The Rocks στήθηκε και έμεινε για το Halloweekend, αλλά και για σήμερα η δολοφονική κούκλα της σειράς, στο παιχνίδι “στρατιωτάκια ακούνητα” που εκτός συνόρων το ξέρουν ως “Red Light, Green Light”.

Σύμφωνα με το Perth News η κούκλα ήταν ύψους 4.5 μέτρων και βάρους τριών τόνων. Είχε την ικανότητα να γυρίζει το κεφάλι της και να λέει ό,τι και στη σειρά.

Tα μάτια της επίσης, μπορούσαν να εντοπίσουν κάθε κίνηση που έκαναν οι παίκτες, όταν εκείνη τελείωνε το τραγούδι και γύριζε. Αυτό που δεν είχε ήταν το οπλοπολυβόλο -για να σκοτώσει όσους δεν ήταν ακίνητοι.

Όπως διευκρινίστηκε, η κούκλα -πιστό αντίγραφο της σειράς- ήταν προσφορά του Netflix. Προηγήθηκε αίτημα του Δήμου για να ευχαριστήσει τους πολίτες που έζησαν επί τρεις διαδοχικούς μήνες, υπό την πιο αυστηρή μορφή lockdown που επιβλήθηκε στη χώρα.

Παρεμπιπτόντως, το Σίδνεϊ είναι και η πόλη όπου τρία παιδιά διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, με τραύματα που προκλήθηκαν ενώ προσπαθούσαν να εκτελέσουν ένα από τα δημοφιλή challenge του Squid Game στο TikTok. Για την ακρίβεια, αυτό με τα μπισκότα.

Η τελευταία περίπτωση ήταν αυτή ενός 14χρονου αγοριού που έπαθε έγκαυμα πρώτου βαθμού στο χέρι και τρίτου στο πόδι. Toυ προκάλεσε ζημιά στα νεύρα που ώθησε τους γιατρούς στο να σκεφτούν να του βάλουν μόσχευμα. Η αποθεραπεία εκτιμάται πως θα κρατήσει ένα χρόνο.

Το Children’s Hospital στο Westmead εξέδωσε προειδοποίηση προς τους γονείς να προσέχουν ώστε να μην κάνουν το challenge τα παιδιά τους (τουλάχιστον χωρίς επιτήρηση), καθώς πέραν των τεσσάρων περιστατικών στο Σίδνεϊ, υπήρξαν και άλλα στο Περθ και τη Μελβούρνη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα