Στο εδώλιο το Focus για την Αφροδίτη της Μήλου

Στο εδώλιο το Focus για την Αφροδίτη της Μήλου

Στο σκαμνί θα καθίσουν για το εξώφυλλο του Focus με την Αφροδίτη της Μήλου, ο εκδότης του και εννέα εργαζόμενοι. "Έχω καθαρή τη συνείδησή μου", δήλωσε ο Helmut Markwort

Σε νομικές περιπέτειες μπαίνει το περιοδικό Focus, καθώς ο εκδότης του περιοδικού Helmut Markwort και εννέα συντάκτες του περιοδικού θα κληθούν να λογοδοτήσουν στην ελληνική δικαιοσύνη για το εξώφυλλο που απεικόνιζε την Αφροδίτη της Μήλου να προβαίνει σε άσεμνη χειρονομία.

Το προσβλητικό εξώφυλλο, σε μία εποχή που είχε αρχίσει να αναδεικνύεται η κρίση χρέους της Ελλάδας, ώθησε έξι Έλληνες να στραφούν στη δικαιοσύνη.

Μετά τις μηνύσεις σε βάρος του εκδότη και εννέα εργαζομένων και την κλήτευση που εστάλη από το πρωτοδικείο Αθηνών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt παραμένει ασαφές το κατά πόσο οι κατηγορούμενοι θα παραστούν ενώπιον της Εισαγγελέως στις 29 Ιουνίου.

Οι δέκα εμπλεκόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της συκοφαντικής δυσφήμισης και της προσβολής εθνικών συμβόλων, αδικήματα για τα οποία προβλέπονται ποινές φυλάκισης έως και δύο χρόνια.

"Έχω καθαρή τη συνείδησή μου, επειδή έχω κάνει μόνο το δημοσιογραφικό καθήκον μου", επισημαίνει ο Helmut Markwor. Γυρνώντας πίσω στο χρόνο, ανέφερε ότι εκείνη την περίοδο είχε λάβει πολλές επιστολές διαμαρτυρίας από εξοργισμένους Έλληνες.

Υπενθυμίζεται πως το επίμαχο εξώφυλλο του περιοδικού Focus, το οποίο επελέγη για το άρθρο με τίτλο "Απατεώνες στην οικογένεια του Ευρώ", είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην Ελλάδα, με τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, να επισημαίνει πως αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι σε μία σειρά προσβλητικών δημοσιευμάτων.

Σε άρθρο του, το περιοδικό φιλοξενούσε δημοσίευμα με τίτλο "Έλληνες: 2000 χρόνια απάτες" και καυστικό κείμενο για τη διαχρονική παράδοση που φέρεται να καταδιώκει τους Έλληνες στην απάτη, δεδομένου ότι το Φεβρουάριο του 2010 είχε αποκαλυφθεί το πρόβλημα χρέους της Ελλάδας και τα "φτιαγμένα" στοιχεία για το έλλειμμα.

Μετά μάλιστα από αυτό το προσβλητικό για τη χώρα εξώφυλλο και δημοσίευμα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, είχε ανοίξει με συνέντευξή του στο BBC το θέμα των γερμανικών κατοχικών αποζημιώσεων.

"Δεν λέω ότι πρέπει απαραίτητα να επιστρέψουν τα χρήματα πίσω, αλλά πρέπει τουλάχιστον να πουν ένα "ευχαριστώ". Και δεν θα πρέπει να παραπονιούνται τόσο πολύ για κλοπές και ασάφειες στις οικονομικές συναλλαγές", είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Ζητιάνα" η Αφροδίτη της Μήλου

SHARE:

24Media Network