Στο στόχαστρο της ΕΕ η ασφάλεια των νέων Boeing 737 MAX 8

Boeing
Boeing AP

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας των Αερομεταφορών θα αξιολογήσει τους πιθανούς κινδύνους, που σχετίζονται με την χρήση των αεροσκαφών Boeing 737 MAX 8.

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας των Αερομεταφορών θα αξιολογήσει τους πιθανούς κινδύνους για την ασφάλεια των πτήσεων που σχετίζονται με την χρήση των αεροσκαφών Boeing 737 MAX 8, μετά την χθεσινή τραγική συντριβή αεροσκάφους του ίδιου τύπου που ανήκε στην Ethiopian Airlines, σύμφωνα με σημερινή δήλωση εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις μεταφορές.

Ήδη, Αιθιοπία και Κίνα αποφάσισαν να αναστείλουν όλες τις πτήσεις των Boeing 737 MAX 8. Το τραγικό δυστύχημα του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines ήταν το δεύτερο μέσα σε λίγους μήνες, που αεροσκάφος αυτού του τύπου συνετρίβη λεπτά μετά την απογείωσή του. Γεγονός που εγείρει νέα ερωτήματα για τον συγκεκριμένο τύπου Boeing, ενώ το εν λόγω αεροσκάφος θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό για την αμερικανική βιομηχανία.

ADVERTISING

Η νέα τραγωδία, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 157 άνθρωποι, διαδέχτηκε εκείνη πτήσης της Lion Air, η οποία έπεσε στη θάλασσα της Ιάβας στα τέλη Οκτωβρίου, οδηγώντας στον θάνατο 189 ανθρώπους. Αν και επισήμως τα δύο περιστατικά δεν έχουν συνδεθεί, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τα δυστχυήματα έγιναν με τα συγκεκριμένου τύπου αεροσκάφη που πετούν στους αιθέρες λιγότερο από δύο χρόνια. Ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι και οι δύο πτήσεις συνετρίβησαν λίγα μόνο λεπτά μετά την απογείωσή τους.

Στην περίπτωση της Lion Air στο επίκεντρο της έρευνας βρέθηκε ένα νέο σύστημα ασφαλείας που εγκαταστάθηκε στο αεροπλάνο MAX 8, το Maneuvering Characteristics Augmentation System ή πιο απλά (MCAS), το οποίο ρίχνει αυτομάτως την μύτη του αεροπλάνου προς το κάτω αν τα δεδομένα που υπάρχουν δείχνουν ότι βρίσκεται σε κίνδυνο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ethiopian Airlines, Boeing
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ethiopian Airlines: Ο Έλληνας που δεν μπήκε στη μοιραία πτήση "σώθηκε γιατί δεν έδωσε βαλίτσα"

Συντριβή Boeing: Οι "διαβολικές" ομοιότητες δύο αεροπορικών τραγωδιών σε 5 μήνες με 346 νεκρούς

Συντριβή Boeing στην Αιθιοπία: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την Ethiopian Airlines

Συντριβή αεροσκάφους της Ethiopian Airlines: Η Boeing "παγώνει" την παρουσίαση του 777X μετά το δυστύχημα στην Αιθιοπία

Ethiopian Airlines: "Το αεροπλάνο έβγαζε καπνούς και πήρε απότομη κλήση πριν συντριβεί" λένε αυτόπτες μάρτυρες

Ethiopian Airlines: Ανασύρθηκαν τα "μαύρα κουτιά" του μοιραίου Boeing 737

SHARE:

24Media Network