Στοιχεία για τον άνδρα που επιτέθηκε στο Παρίσι την περασμένη Πέμπτη δίνουν οι γερμανικές Αρχές

Στοιχεία για τον άνδρα που επιτέθηκε στο Παρίσι την περασμένη Πέμπτη δίνουν οι γερμανικές Αρχές

O δράστης της επίθεσης σε αστυνομικό τμήμα του Παρισιού ζούσε σε εστία αιτούντων άσυλο στη Ρηνανία-Βόρεια Βεστφαλία

Ο άνδρας ο οποίος σκοτώθηκε την Πέμπτη όταν αποπειράθηκε να επιτεθεί σε αστυνομικό τμήμα του Παρισιού ζούσε «σε μια εστία αιτούντων άσυλο» στο δυτικό τμήμα της Γερμανίας, όπου η αστυνομία έκανε έρευνα χθες Σάββατο, ανακοίνωσαν οι γερμανικές αστυνομικές αρχές.

«Ουδεμία ένδειξη για ενδεχόμενες άλλες επιθέσεις» βρέθηκε κατά τη διάρκεια της έρευνας στην εστία, στο Ρέκλινγκχαουζεν, στη Ρηνανία-Βόρεια Βεστφαλία, διαβεβαίωσε η γερμανική αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Διευκρινίζοντας ότι διεξήγαγε την επιχείρηση βάσει πληροφοριών που έλαβε από τις γαλλικές αρχές, η αστυνομία του ομόσπονδου κρατιδίου της Ρηνανίας-Βόρειας Βεστφαλίας σημείωσε πως «οι έρευνες συνεχίζονται» και ότι τα στοιχεία που συλλέχθηκαν θα εξεταστούν λεπτομερώς.

Η αστυνομία δεν προσδιόρισε εάν ο άνδρας, η διαδικασία ταυτοποίησης του οποίου δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, αλλά αναγνωρίστηκε από μέλη της οικογένειάς του ως ο Τάρεκ Μπελγκάσεμ, Τυνήσιος υπήκοος, είχε υποβάλει αίτηση να του χορηγηθεί άσυλο στη Γερμανία. Πάντως μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι αυτό ισχύει.

Έναν χρόνο ακριβώς μετά τις επιθέσεις εναντίον της συντακτικής ομάδας της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους δώδεκα άνθρωποι, ο άνδρας προσπάθησε να επιτεθεί εναντίον αστυνομικών σε ένα τμήμα στη συνοικία Γκουτ ντ' Ορ, κραδαίνοντας ένα χασαπομάχαιρο και φορώντας μια —πλαστή, όπως αποδείχθηκε— ζώνη με εκρηκτικά.

Δεν αντέδρασε όταν οι αστυνομικοί τον διέταξαν να σταματήσει και έπεσε νεκρός όταν αυτοί άνοιξαν πυρ. Πάνω βρέθηκε ένα χαρτί με μια δήλωση πίστης στο Ισλαμικό Κράτος και την ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση, σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές.

Πάνω του βρέθηκε επίσης μια γερμανική κάρτα SIM για κινητό τηλέφωνο.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μυστήριο με τα στοιχεία του άνδρα που επιτέθηκε εναντίον αστυνομικού τμήματος στο Παρίσι

Τυνήσιος ο δράστης της επίθεσης στο Αστυνομικό Τμήμα του Παρισιού

SHARE: