Στοκχόλμη: Συναγερμός μετά τη διαρροή χημικών

Στοκχόλμη: Συναγερμός μετά τη διαρροή χημικών

Εκατοντάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους, μετά τη διαρροή χημικών που σημειώθηκε σε εργοστάσιο της Στοκχόλμης (Pics)

Τουλάχιστον 500 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μετά τη διαρροή χημικών που σημειώθηκε σε εργοστάσιο στη Στοκχόλμη, με τις αρμόδιες Αρχές να προειδοποιούν για έκρηξη. 

Το Ινστιτούτο Καρολίνσκα, στο οποίο πραγματοποιήθηκε και η διαρροή, βρίσκεται κοντά στο κέντρο της Στοκχόλμης και είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο γνωστά ιατρικά πανεπιστήμια στον κόσμο.

Τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως και άλλα κτίρια που βρίσκονται στην περιοχή, όπως το Βασιλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας και διάφορες ιδιωτικές εταιρείες, εκκενώθηκαν από τις Αρχές.

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, καθώς εμφάνισαν συμπτώματα ζαλάδας μετά τη διαρροή.

Η διαρροή των χημικών πρέπει να ξεκίνησε από τον 7ο όροφο ενός εκ των κτηρίων του συγκροτήματος των εργαστηρίων, ενώ ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Sven-Erik Olsson δήλωσε πως "Σε μία αίθουσα υπήρξε ακούσια απελευθέρωση αερίων. Μάλλον πρόκειται για τη χημική ένωση τολουόλιο, που σε συμπυκνωμένη μορφή μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά και έκρηξη".

Στην περιοχή έχουν σπεύσει σωστικά συνεργεία με μάσκες και ειδικές στολές, προκειμένου να καταγράψουν το μέγεθος της ζημιάς και να αποκλείσουν το ενδεχόμενο κάποιας έκρηξης.

(ΠΗΓΗ: rt)

SHARE: