Στον Παναμά ο Κάστρο για την ιστορική συνάντηση με τον Ομπάμα

default image

Ξεκινά η Σύνοδος Κορυφής της Αμερικής στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθεί η ιστορική συνάντηση του Ραούλ Κάστρο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ ΜΠάρακ Ομπάμα

Ο πρόεδρος της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, έφτασε το βράδυ της Πέμπτης στον Παναμά όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Αμερικής και κατά την οποία θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μπαράκ Ομπάμα.

Στη Σύνοδο, η οποία ξεκινά σήμερα Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο, θα συμμετάσχουν ακόμα 33 ηγέτες της αμερικανικής ηπείρου. Η συνάντηση των δύο ηγετών έχει χαρακτηριστεί ως ιστορική ευκαιρία, ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση της 17ης Δεκεμβρίου 2014 για τη διπλωματική προσέγγιση της Ουάσινγκτον και της Αβάνας μετά από σχεδόν μισό αιώνα τεταμένων διακρατικών σχέσεων.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και ο κουβανός ομόλογός του Μπρούνο Ροντρίγκες συναντήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στον Παναμά πριν από τη σύνοδο κορυφής της Αμερικής.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία της χειραψίας των δύο ανδρών πριν από τη συνάντησή τους, η πρώτη μεταξύ αξιωματούχων των ΗΠΑ και της Κούβας σε τόσο υψηλό επίπεδο από το 1958.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα