Στους 20 τελικά οι νεκροί πρόσφυγες εκ των οποίων 11 παιδιά

Migrants and refugees arrive in a coast near Skala Sikaminias village in the north of Lesbos island, Greece on November 13, 2015.
Migrants and refugees arrive in a coast near Skala Sikaminias village in the north of Lesbos island, Greece on November 13, 2015. SOOC

Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών προσφύγων από το ναυάγιο που έγινε στα ανοιχτά της Τουρκίας. Μεταξύ των 11 νεκρών παιδιών ήταν και ένα μόλις 1 έτους, ενώ την τελευταία της πνοή άφησε και μια έγκυος

Μία ακόμη τραγωδία σημειώθηκε τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, ανοιχτά των δυτικών ακτών της Τουρκίας, απέναντι από την Λέσβο. Ο τραγικός απολογισμός είναι είκοσι άνθρωποι νεκροί μεταξύ αυτών και 11 παιδιά, το ένα ήταν μόλις 1 έτους, ενώ ανάμεσα στα θύματα ήταν και μία έγκυος.

Το μικρό πλοίο στο οποίο επέβαιναν κατευθυνόταν στη Λέσβο και ήταν υπερφορτωμένο, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Dogan. Είχε αποπλεύσει από την Μπαντελμί της δυτικής Τουρκίας και ανατράπηκε λόγω της κακοκαιρίας που επικρατούσε στην περιοχή.

ADVERTISING

Σημειώνεται ότι πάνω από 800 χιλιάδες ανέρχονται οι μετανάστες που έχουν περάσει στην Ελλάδα ή σε κάποια χώρα της ΕΕ, από τις αρχές του 2015 έως τις 21 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία του λιμενικού. Από αυτούς 450 χιλιάδες ήταν πρόσφυγες από τη Συρία.

(Φωτο: sooc.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες
SHARE:

24Media Network