Sunday Times: Ο πρίγκιπας Κάρολος έλαβε δωρεά 1 εκατ. λιρών από την οικογένεια του μπιν Λάντεν

Sunday Times: Ο πρίγκιπας Κάρολος έλαβε δωρεά 1 εκατ. λιρών από την οικογένεια του μπιν Λάντεν
Ο βασιλιάς Κάρολος AP

Δωρεά ενός εκατ. λιρών για τη φιλανθρωπική του οργάνωση, φέρεται να έλαβε ο πρίγκιπας της Ουαλίας, από συγγενείς του Οσάμα Μπιν Λάντεν, σύμφωνα με δημοσίευμα των Sunday Times.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας φέρεται να αποδέχτηκε μια δωρεά ενός εκατομμυρίου λιρών για την φιλανθρωπική οργάνωσή του από συγγενείς του Οσάμα Μπιν Λάντεν, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα των Sunday Times.

Σύμφωνα με το μέσο, ο πρώτος στη διαδοχή του βρετανικού θρόνου αποδέχτηκε το ποσό από τον Μπακρ μπιν Λάντεν, τον πατριάρχη της σαουδαραβικής οικογένειας, και τον αδερφό του, Σαφίκ.

Ο Κάρολος φέρεται να πραγματοποίησε, μάλιστα, συνάντηση με τον Μπακρ στο Λονδίνο στις 30 Οκτωβρίου του 2013 – δύο χρόνια αφότου ο Οσάμα μπιν Λάντεν έπεφτε νεκρός από τα πυρά των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων κοντά στο Ισλαμαμπάντ.

Το Clarence House αμφισβητεί πολλούς από τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται στο δημοσίευμα, υποστηρίζοντας πως η απόφαση για την αποδοχή της δωρεάς στο Φιλανθρωπικό Ταμείο του Πρίγκιπα της Ουαλίας, ελήφθη αποκλειστικά από διαχειριστές.

Οι Μπακρ και Σαφίκ μπιν Λάντεν είναι ετεροθαλή αδέλφια του Οσάμα, γιοι του Μοχάμεντ μπιν Αγουάντ μπιν Λάντεν, δισεκατομμυριούχου γεννημένου στην Υεμένη.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις πως οι δύο τους εμπλέκονται επιχειρησιακά ή οικονομικά σε κάποια τρομοκρατική δραστηριότητα.

Πηγή αμφισβήτησε τον ισχυρισμό πως ο Κάρολος μεσολάβησε προσωπικά για τη συμφωνία και πως συμφώνησε για τη δωρεά. Η ίδια πηγή αρνήθηκε επίσης ότι ο πρίγκιπας κλήθηκε να επιστρέψει τα χρήματα, όταν του επισημάνθηκε πως το ποσό «δεν θα ήταν καλό για κανέναν».

Το δημοσίευμα αυτό έρχεται ένα μήνα μετά την αποκάλυψη πως ο πρίγκιπας της Ουαλίας δέχτηκε βαλίτσες με χρήματα από τον Σεΐχη Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Τζαμπέρ Αλ-Θάνι, πρώην πρωθυπουργό του Κατάρ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα