Συγκλονίζει Ελληνίδα από τη Σαγκάη: “Δεν μπορούμε να βγούμε ούτε στον κήπο”

Συγκλονίζει Ελληνίδα από τη Σαγκάη: “Δεν μπορούμε να βγούμε ούτε στον κήπο”
Glomex

Τα αυστηρά μέτρα του lockdown που επιβλήθηκε στη Σαγκάη και την κατάσταση απόγνωσης που επικρατεί, περιέγραψε μια Ελληνίδα που ζει στην πόλη της Κίνας.

Την ώρα που οι σκηνές απόγνωσης από τους αποκλεισμένους, λόγω καραντίνας, κατοίκους της Σαγκάης συγκλονίζουν, μία Ελληνίδα που ζει στην πόλη της Κίνας, η Ελένη Οικονόμου, περιγράφει τα αυστηρά μέτρα που έχει θέσει σε ισχύ το κράτος για να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού.

Είναι δύσκολες καταστάσεις. Για εμάς δεν είναι τόσο πρωτόγνωρες, γιατί εμείς είχαμε ξαναπεράσει και την πρώτη καραντίνα, πριν από δύο χρόνια. Έχουμε μια εμπειρία, είμαστε πιο εξοικειωμένοι και μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε πιο ψύχραιμα”, ανέφερε η κ. Οικονόμου, μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ.

Όπως είπε, κανείς δεν ξέρει πόσο θα κρατήσει το αυστηρό lockdown που έχει επιβληθεί. “Στην αρχή είχαν πει 48 ώρες να μείνουμε στα σπίτια μας. Μετά μας είχαν αφήσει ελεύθερους. Και μετά μας είπαν ότι από 1η του μήνα μπαίνουμε σε αυστηρή καραντίνα, οπότε να προετοιμαστούμε. Είχαμε κάποο χρόνο για να αγορ΄σουμε κάποια πράγματα και ξεκίνησε η καραντίνα. Κανείς δεν είχε πει πόσο θα κρατήσει. Αρχικά είπαν από 1η έως 5 Απριλίου και πως ανάλογα με τα τεστ που θα κάνουμε και τα αποτέλεσματα, θα εξεταστεί το τι θα γίνει και πόσο θα συνεχιστεί”, ανέφερε.

Η Ελένη Οικονόμου περιέγραψε τα μέτρα, αναφέροντας πως οι κάτοικοι δεν μπορούν να βγουν ούτε στον κήπο της πολυκατοικίας τους, ούτε στους δρόμους, προκειμένουν να ψωνίσουν κάτι που χρειάζονται. “Ούτε καν στον κήπο του συγκροτήματος δεν μπορούμε να κατέβουμε, κάτω. Όλα τα μαγαζιά είναι κλειστά. Κάθε πολυκατοικία έχει έναν ή δύο εθελοντές που βγάζουν τα πακέταω της ημέρας, τα οποία είναι διαθέσιμα και περιέχουν φαγητά και είδη πρώτης ανάγκης. Διαλέγεις τι θέλεις και πληρώνεις τον εθελοντή, ο εθελοντής στέλνει ηλεκτρονικά την μαζική παραγγελία της πολυκατοικίας. Όταν έρθει η παραγγελία, την φέρνει στην πύλη του συγκροτήματος και μας ενημερώνει έναν – έναν να κατέβουμε κάτω”.

“Τουλάχιστον υπάρχει αλληλοϋποστήριξη. Βοηθάμε ο ένας τον άλλον και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Το κράτος έχει δώσει κάποια τρόφιμα δωρεάν στον κόσμο για να μπορέσει να επιβιώσει αυτές τις δύσκολες ώρες”, κατέληξε η ίδια.

Δείτε τις δηλώσεις της:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα