Συλλήψεις ακροδεξιών για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό νεαρού στο Παρίσι

default image

Συνελήφθησαν τέσσερις ύποπτοι στο Παρίσι για τον βαρύ ξυλοδαρμό ακροαριστερού νεαρού από ακροδεξιούς "σκίνχεντς". Ο νεαρός έφυγε από τη ζωή.

Έφυγε από τη ζωή ο νεαρός φοιτητής, στέλεχος οργάνωσης της άκρας αριστεράς, που θεωρείτο από τους γιατρούς κλινικά νεκρός έπειτα από το χτύπημα που είχε χθες βράδυ στο Παρίσι κατά τη διάρκεια σύγκρουσης με μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή της αστυνομίας.

Τέσσερις άνθρωποι συνελήφθησαν, όπως ενημέρωσε αστυνομική πηγή, η οποία πρόσθεσε πως οι διωκτικές αρχές “τάχιστα διέθεταν” επακριβή στοιχεία για τους δράστες από φωτογραφίες των υπόπτων, που “κατά ορισμένους δραστηριοποιούνται” γύρω από τον «πυρήνα της Επαναστατικής Εθνικιστικής Νεολαίας (JNR)», μίας ομάδας της άκρας δεξιάς.

Κατά την ίδια πηγή, τα στοιχεία αυτά απομένει “εν καιρώ να εξετασθούν λεπτομερώς κατά τη διάρκεια της προφυλάκισής τους” και “να επαληθευθούν”.

Οι διωκτικές αρχές διαθέτουν επίσης άμεσες μαρτυρίες, οι οποίες είναι «χρήσιμες για τις έρευνες», πρόσθεσε η αστυνομική πηγή.

Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε χθες περί τις 18.00, ώρα Ελλάδος, σε πεζόδρομο κοντά στα Πολυκαταστήματα και τον σταθμό του Σαιν Λαζάρ, τον οποίο χρησιμοποιούν καθημερινά χιλιάδες επιβάτες.

Το θύμα, ο 18χρονος Κλεμάν Μερίκ, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση μετά το κτύπημα που δέχθηκε στη διάρκεια της σύγκρουσης ανάμεσα σε δύο ομάδες ακροαριστερών και ακροδεξιών σκίνχεντς.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα