Συλλήψεις στην Τουρκία: Σχεδίαζαν επιθέσεις για να διαταράξουν το δημοψήφισμα

Συλλήψεις στην Τουρκία: Σχεδίαζαν επιθέσεις για να διαταράξουν το δημοψήφισμα
Armed police officers stand outside Istanbul's Cerrahpasa hospital, Wednesday Feb. 1, 2017. Turkish media reports say an armed man is holding a number of doctors and other staff hostage at the hospital in Istanbul. (AP Photo/Lefteris Pitarakis) AP

Η αστυνομία συνέλαβε 19 ύποπτους τζιχαντιστές, που σχεδίαζαν επιθέσεις δολιοφθοράς την ημέρα του δημοψηφίσματος

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε την Μ. Τρίτη 19 πρόσωπα για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους και σχεδίαζαν επιθέσεις δολιοφθοράς προκειμένου να διαταράξουν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση, την Κυριακή.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή πρόκειται για 10 Τούρκους και 9 Σύρους που συνελήφθησαν στη Σμύρνη, στο πλαίσιο μιας έρευνας για την αποτροπή των σχεδίων του ΙΚ.

Στις έρευνες που έγιναν στα σπίτια όπου διέμεναν οι ύποπτοι βρέθηκαν πολλά έγγραφα που αφορούν το ΙΚ καθώς και στολές μάχης. Το πρακτορείο ανέφερε επίσης ότι οι συλληφθέντες βρίσκονταν σε επαφή με μέλη του ΙΚ στη Συρία.

Στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Al-Naba οι τζιχαντιστές του ΙΚ κάλεσαν τους υποστηρικτές τους να εξαπολύσουν επιθέσεις σε εκλογικά κέντρα στην Τουρκία κατά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Τους τελευταίους μήνες στην Τουρκία έχουν σημειωθεί αλλεπάλληλες τρομοκρατικές επιθέσεις που αποδίδονται από τις αρχές είτε στο ΙΚ είτε στους Κούρδους αντάρτες.

(Φωτό: AP Photo/Lefteris Pitarakis)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα