"Γάμος" για Φατάχ - Χαμάς

"Γάμος" για Φατάχ - Χαμάς

Ανησυχία προκαλεί στο Ισραήλ η συμφωνία συμφιλίωσης της Φατάχ και της Χαμάς. Το αίτημα του Ισραήλ στον ΟΗΕ

Η συμφωνία συμφιλίωσης μεταξύ των δύο αντίπαλων παλαιστινιακών οργανώσεων, της Φατάχ του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς και της ισλαμιστικής Χαμάς, προκαλεί έντονη ανησυχία στο Ισραήλ.

Οι ανησυχίες της χώρας εκφράστηκαν από τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας, Εχουντ Μπαράκ, στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν.

Σε τηλεφωνική τους συνομιλία, ο Εχουντ Μπαράκ ανέφερε ότι "η Χαμάς είναι μια τρομοκρατική οργάνωση που εξαπολύει ρουκέτες και πυραύλους κατά του ισραηλινού έδάφους", ενώ, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, αναφέρθηκε και στο θάντο ενός Ισραηλινού πολίτη στις 7 Απριλίου από ρουκέτες της Χαμάς.

Υπενθυμίζεται ότι το γεγονός αυτός προκάλεσε νέα κλιμάκωση της βίας μεταξύ των δύο πλευρών. "Αναμένουμε από τους ηγέτες του κόσμου όλου και ιδιαιτέρως από τον ΟΗΕ να θέσουν ως προϋπόθεση για κάθε συνεργασία με την ενιαία παλαιστινιακή κυβέρνηση -στην περίπτωση που θα υπάρξει- ότι θα τηρήσει τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από το κουαρτέτο για τη Μέση Ανατολή", ανέφερε ο Εχουντ Μπαράκ στο γενικό γραμματέα του ΟΗΕ.

SHARE:

24Media Network