Συμμορίες στήνουν 'fight club' για σκοπό που δεν φαντάζεσαι

Συμμορίες στήνουν 'fight club' για σκοπό που δεν φαντάζεσαι

"Τι είναι ένα μαύρο μάτι ή μερικά σπασμένα δόντια μπροστά σε μια σφαίρα στο κεφάλι. Θέλουμε όλοι να είμαστε ευχαριστημένοι", δήλωσε ένας εκ των συμμετεχόντων

Έναν πρωτότυπο τρόπο για να περιορίσουν τα κρούσματα βίας βρήκαν συμμορίες στη Νέα Ζηλανδία, οι οποίες αποφάσισαν αντί να λύνουν τις διαφορές τους στο δρόμο, να στήσουν το δικό τους "fight club".

Η παρθενική εκδήλωση αυτής της πρωτοβουλίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο Νόρθλαντ, στο Βόρειο νησί, με τη συμμετοχή 60 μελών από μερικές από τις πιο διαβόητες συμμορίες της χώρας. Η ιδέα προέκυψε ως απάντηση σε μια σειρά από δολοφονικά χτυπήματα που έγιναν στην περιοχή το 2016, κατά τα οποία έχασαν τη ζωή τους τέσσερα άτομα.

"Τι είναι ένα μαύρο μάτι και μια σπασμένη μύτη ή μερικά σπασμένα δόντια μπροστά σε μια σφαίρα στο κεφάλι ή στο στήθος...Θέλουμε τα παιδιά μας να είναι ευχαριστημένα. Αυτός είναι ο λόγος που ήμαστε μαζί σ' αυτό", δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρώην μέλος συμμορίας και νυν κοινωνικός λειτουργός, Τόκο Χοτερένε.

Στο ίδιο μήκος κύματος τα λόγια του Μόνγκρελ Μομπ, αρχηγού άλλης συμμορίας, ο οποίος επεσήμανε ότι "ήταν καιρός" να γίνει κάτι.

"Όλοι είναι ανήσυχοι, είμαστε λίγο νευρικοί, οι δικοί μου, που προπονούνται μαζί μου, ανυπομονούν. Ακόμα και εγώ, θα είμαι λίγο νευρικός όταν φτάσω εκεί και είναι η ώρα για δράση. Ανυπομονούμε να ανέβουμε στο ρινγκ", δήλωσε ο Χοτερένε.

Περίπου 250 άτομα αναμένεται να δώσουν το παρών, με κάθε ένα από τα 25 τραπέζια των 10 θέσεων, να κοστίζουν 1.500 δολάρια. Η τοπική αστυνομία έχει ενημερωθεί για την εκδήλωση και θα εφαρμόσει αυξημένα μέτρα ασφαλείας εκείνη την ημέρα.

Πηγή: Russia Today

SHARE:

24Media Network