Συναγερμός για τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες

default image

Ένας ύποπτος συνελήφθη το πρωί της Τρίτης έπειτα από ανώνυμο τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας σε εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας

Ειδοποίηση για βόμβα και απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης σήμανε το πρωί της Τρίτης σε εμπορικό κέντρο στο κέντρο των Βρυξελλών. Οι δυνάμεις ασφαλείας σε συνεργασία με την υπηρεσία αντιμετώπισης εκρηκτικών μηχανισμών βρίσκονται από νωρίς στο σημείο, όπως αναφέρει το Πρακτορείο Ειδήσεων Belga. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό RTL, ένας ύποπτος προσήχθη, μετά από επιχείρηση της αστυνομίας. Είχε προηγηθεί ανώνυμο τηλεφώνημα στις 5.30 τα ξημερώματα, με τις αρχές να έχουν στήσει περίμετρο ασφαλείας στο σημείο.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Σαρλ Μισέλ ακύρωσε τα προγραμματισμένα ραντεβού του, εκτιμώντας την κατάσταση στο εμπορικό City 2 εξαιρετικά σοβαρή. Παράλληλα, η κυβέρνηση έχει ήδη συγκαλέσει σε συνάντηση αντιμετώπιση της κρίσης. Η κίνηση στη λεωφόρο Ντι Ζαρντάν Μπριτανίκ έχει διακοπεί, ενώ το μετρό της πόλης παραμένει ανοιχτό.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, κανείς εκρηκτικός μηχανισμός δεν εντοπίστηκε από τις αρχές στο σημείο. Οι πληροφορίες που ήθελαν να υπάρχει μια ζώνη με εκρηκτικά, αποδείχτηκαν αναληθείς. Ο άνδρας που συνελήφθη ενημέρωσε ο ίδιος τους αστυνομικούς πως δήθεν έφερε μια ζώνη εκρηκτικών.

Όπως όλα δείχνουν, όλα οφείλονται σε μια κακόγουστη φάρσα ενός νεαρού, ο οποίος φόρεσε μια ζώνη παραγεμισμένη με αλάτι. Η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί στο σημείο γύρω από το εμπορικό κέντρο και όπως φαίνεται η κατάσταση συναγερμού έχει πλέον λήξει.  

ΠΗΓΗ LA LIBRE

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα