Ρωσία: Στρατιώτης σκότωσε 8 άτομα και τραυμάτισε 2 σε στρατιωτική βάση

Στρατιωτική βάση στη Ρωσία (ΦΩΤΟ Αρχείου)
Στρατιωτική βάση στη Ρωσία (ΦΩΤΟ Αρχείου) AP

Οκτώ νεκροί και δύο τραυματίες από στρατιώτη που άνοιξε πυρ σε ρωσική βάση. Σύμφωνα με το υπουργείο ο δράστης έχει τεθεί υπό κράτηση.

Τουλάχιστον οκτώ στρατιώτες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς σε στρατιωτική μονάδα στην περιοχή της Βαϊκάλης στη ρωσική Άπω Ανατολή, όταν συνάδελφός τους άνοιξε πυρ εναντίον τους, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο στρατιώτης που άνοιξε πυρ εναντίον των συναδέλφων του, αφοπλίσθηκε και συνελήφθη.

ADVERTISING

Στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας αναφέρεται ότι το περιστατικό συνέβη περίπου στις 18.20 (τοπική ώρα), κατά την διάρκεια της αλλαγής φρουράς στο στρατόπεδο, όταν στρατιώτης του τμήματος τεχνικών υποδομών του στρατοπέδου άνοιξε πυρ εναντίον συναδέλφων του, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν επί τόπου οτκώ στρατιώτες και να τραυματισθούν δύο.

Στον τόπο της τραγωδίας μεταβαίνει αεροπορικώς επιτροπή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Αντρέι Καρταπόλοφ, για να διερευνήσει τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό αυτό περιστατικό.

«Στις 25 Οκτωβρίου και περίπου στις 18:20 μ.μ. (τοπική ώρα) κατά τη διάρκεια της αλλαγής φρουράς, ένας στρατιώτης στη βάση του Ζαμπαϊκάσλκι άνοιξε πυρ κατά των συναδέλφων του. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να χάσουν τη ζωή τους επιτόπου οκτώ άτομα, ενώ άλλοι δύο υπέστησαν τραυματισμούς», σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE: