Συναγερμός στη Γερμανία λόγω υποψίας για σχέδιο βομβιστικής επίθεσης

default image

Τεράστια αστυνομική επιχείρηση είναι σε εξέλιξη στην πόλη Τσέμνιτς, μετά από υποψίες για σχέδιο βομβιστικής επίθεσης. Η αστυνομία καλεί τους κατοίκους να μείνουν στο σπίτι τους

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι εκκενώνει κτίριο στην ανατολική πόλη Τσέμνιτς έπειτα από υποψίες για σχέδιο βομβιστικής επίθεσης και κάλεσε τους κατοίκους στην περιοχή αυτή να μείνουν στα σπίτια τους.

 

Η αστυνομία φαίνεται να έκανε χρήση βίας για να εισέλθει στο κτίριο και ανάρτησε μήνυμα στο Twitter που έλεγε: “Η έκρηξη που ακούστηκε ήταν ένας τρόπος για την πρόσβαση της αστυνομίας. Ένα πρόσωπο που έχει σχέση με την υπόθεση δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί”.

“Παρακαλώ παραμείνετε στα διαμερίσματά σας μέσα στην περιοχή που έχει αποκλειστεί (από τις αρχές) και ακολουθήστε τις οδηγίες της αστυνομίας εδώ και επί τόπου”, πρόσθεσε στο Τwitter η αστυνομία του κρατιδίου της Σαξονίας.

Η αστυνομία πρόσθεσε ότι διεξάγεται μεγάλη ανάπτυξη δυνάμεών της στη γειτονιά Φριτς-Χέκερτ Γκέμπιετ του Tσέμνιτς. Εκπρόσωπος της αστυνομίας αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την επιχείρηση, ωστόσο, όπως έγινε γνωστό αναζητούν έναν Σύρο.

[Με πληροφορίες από ΑΠΕ]

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα