Συναγερμός στη Γερμανία: Πυροβολισμοί σε δύο μπαρ στο Χανάου – Τουλάχιστον 8 νεκροί

Συναγερμός στη Γερμανία: Πυροβολισμοί σε δύο μπαρ στο Χανάου – Τουλάχιστον 8 νεκροί

Στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι έχουν διαφύγει από τα σημεία των επιθέσεων.

Περιστατικά με πυροβολισμούς σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο Χανάου της Έσσης στη Γερμανία, κατά τα οποία σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν αρκετοί άνθρωποι. Οι γερμανικές αρχές στην αρχή έκαναν λόγο μόνο για τραυματίες, ωστόσο λίγο αργότερα αναθεώρησαν τον απολογισμό σε τουλάχιστον οκτώ νεκρούς και έξι τραυματίες.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε δύο μπαρ με ναργιλέδες που βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία στο κέντρο της πόλης.

Η Deutche Welle αναφέρει ότι οι δράστες άνοιξαν πυρ κατά θαμώνων στο μπαρ «Midnight», σκοτώνοντας τρία άτομα και στη συνέχεια οδήγησαν μέχρι την γειτονιά του Kesselstadt, όπου εισέβαλαν σε δεύτερο μπαρ και σκότωσαν άλλα πέντε άτομα.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο RTL, τα θύματα βρίσκονταν έξω από τα συγκεκριμένα καταστήματα, ενώ η Ραδιοφωνία της Έσσης μετέδωσε ότι υπάρχει και τρίτο σημείο όπου διαπράχθηκε επίθεση, στο κέντρο της πόλης. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν ακόμη νεκρό στην τρίτη επίθεση και ότι ο δράστης ή οι δράστες άνοιξε ή άνοιξαν πυρ μέσα από αυτοκίνητο εν κινήσει.

Δεν έχει αναφερθεί καμία σύλληψη μέχρι στιγμής. Στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι έχουν διαφύγει από τα σημεία των επιθέσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα