Συναγερμός στη Βιέννη: Πυροβολισμοί στο κέντρο της πόλης – Νεκροί και τραυματίες

Συναγερμός στη Βιέννη: Πυροβολισμοί στο κέντρο της πόλης – Νεκροί και τραυματίες
Αστυνομικές δυνάμεις στη Βιέννη μετά την επίθεση σε συναγωγή AP

Ένοπλες επιθέσεις σε διαφορετικά σημεία στο κέντρο της Βιέννης. Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας. Αδιευκρίνιστος ο αριθμός τραυματιών και νεκρών.

Τουλάχιστον δύο νεκροί και δεκαπέντε τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (02/11) στο κέντρο της Βιέννης, με τα τοπικά μέσα να κάνουν λόγο για 6 διαφορετικές τοποθεσίες όπου σημειώθηκαν επιθέσεις.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων APA νεκροί είναι είναι ένας ύποπτος και ένας περαστικός.

Ο επικεφαλής του νοσοκομείου της Βιέννης, μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση της Βιέννης, έκανε λόγο για 15 τραυματίες οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο ίδρυμα.

Οι περιοχές όπου έλαβαν χώρα οι επιθέσεις, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, βρίσκονται σε στενή γειτνίαση με τον δρόμο όπου στεγάζεται η κεντρική συναγωγή της πόλης.

Ο πρόεδρος όμως της εβραϊκής κοινότητας της πόλης ανέφερε πως η συναγωγή ήταν κλειστή την ώρα της επίθεσης και κανένα από τα μέλη της κοινότητας δεν τραυματίστηκε κατά τις επιθέσεις.

Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για τυχαίες επιθέσεις κατά ατόμων που κάθονταν έξω από καφέ της περιοχής.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Καρλ Νιχάμερ, δήλωσε πως ο ίδιος μαζί με τον καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς βρίσκεται σε κέντρο διαχείρισης κρίσεων για την αντιμετώπιση των ένοπλων επιθέσεων, τις οποίες χαρακτήρισε “τρομοκρατικές”.

«Συνενώσαμε διάφορες μονάδες των ειδικών δυνάμεων, που αναζητούν από κοινού τους φερόμενους ως τρομοκράτες», σημείωσε ο Νιχάμερ, υπογραμμίζοντας ότι η επιχείρηση των διωκτικών αρχών «δεν περιορίζεται σε κάποια συγκεκριμένη περιοχή της Βιέννης», διότι οι δράστες βρίσκονται «εν κινήσει», σε δηλώσεις του στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ÖRF.

Τα αυστριακά ΜΜΕ κάνουν λόγο για πολλούς δράστες, ο ακριβής αριθμός των οποίων παραμένει αδιευκρίνιστος.

Με ανάρτησή της στο twitter, η αυστριακή αστυνομία καλεί τον κόσμο να μείνει σπίτι ή να αναζητήσει το κοντινότερο καταφύγιο, αποφεύγοντας τους δημόσιους χώρους και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.



Η αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung αρχικά έκανε λόγο για επίθεση σε συναγωγή και για πυροβολισμούς στο κέντρο της Βιέννης, με την αστυνομία να επιβεβαιώνει μεγάλη ανάπτυξη δυνάμεων της.

Η ίδια εφημερίδα ανέφερε ότι ένας άνδρας ανατινάχθηκε μετά από ένοπλη επίθεση, ενώ ένας αστυνομικός υπέκυψε στα τραύματά του, με το μέσο να κάνει λόγο για περισσότερους νεκρούς και την αστυνομία για “πολλούς δράστες”.

Εικόνα που φέρεται να δείχνει δράστη της επίθεσης social media

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Καρλ Νέχαμερ στο τηλεοπτικό δίκτυο ORF είπε πως πιθανότατα πρόκειται μια τρομοκρατική επίθεση, επιβεβαιώνοντας τα δημοσιεύματα που ανέφεραν πολλούς τραυματίες, πιθανώς και νεκρούς.

Μάλιστα, το αυστριακό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ΟΕ24, επικαλούμενο την αστυνομία, αναφέρει πως υπάρχουν τουλάχιστον 7 νεκροί, μετά από 50 περίπου πυροβολισμούς που ακούστηκαν κοντά στη συναγωγή. Το ίδιο μέσο μετέδωσε πως παράλληλα με την επίθεση, δράστες κρατούν ομήρους σε ένα εστιατόριο σε μια άλλη περιοχή στην πόλη.

Εκπρόσωπος του συστήματος υγείας, επιβεβαίωσε ότι ήδη τρεις τραυματίες έχουν εισαχθεί σε κλινικές μετά την επίθεση, χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί αν τα τραύματά τους προήλθαν από τραυματισμούς ή από έκρηξη.

Η ισραηλινή θρησκευτική κοινότητα στην Αυστρία κάλεσε όλους τους Εβραίους πολίτες να μην εγκαταλείψουν τα διαμερίσματα ή τα σπίτια τους, σύμφωνα με την Kronen Zeitung.

Ο επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας της Αυστρίας με tweet του τόνισε πως δεν είναι ξεκάθαρο αν η συναγωγή της Βιέννης ή τα γειτονικά γραφεία ήταν στόχος της ένοπλης επίθεσης, λέγοντας πως ήταν κλειστά την ώρα του συμβάντος.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα