Συναγερμός στο Ιράκ: Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στην πρεσβεία του Ιράν

Συναγερμός στο Ιράκ: Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στην πρεσβεία του Ιράν
Διαδηλωτές στέκονται μπροστά από φλεγόμενο κτίριο στη Βασόρα AP

Διαμαρτύρονται ενάντια στη διαφθορά και την έλλειψη βασικών υπηρεσιών. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις αρκετών κυβερνητικών κτιρίων.

Διαδηλωτές στη Βασόρα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ και σημαντικό κόμβο της ιρακινής πετρελαϊκής βιομηχανίας, εισέβαλαν σήμερα στην πρεσβεία του Ιράν που βρίσκεται στην περιοχή al-Barda’iya στα νοτιοανατολικά προάστια, μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι έβαλαν φωτιά στο κτίριο.

Οι διαδηλωτές βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στη διαφθορά και την έλλειψη βασικών υπηρεσιών. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις κυβερνητικών κτιρίων καθώς και των γραφείων ενός τηλεοπτικού σταθμού που χρηματοδοτείται από το κράτος.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Πέμπτης τρεις όλμοι έπεσαν μέσα στην οχυρωμένη Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης. Οι όλμοι έπεσαν σε «εγκαταλελειμμένο οικόπεδο» και δεν προκάλεσαν «θύματα ή υλικές ζημιές» αναφέρει η ανακοίνωση του ιρακινού στρατού. Πηγή προσκείμενη στα σώματα ασφαλείας μέσα στην Πράσινη Ζώνη διευκρίνισε ότι οι όλμοι έπεσαν κοντά στην πρεσβεία της Αιγύπτου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα