“Συναγερμός” στα σύνορα της χώρας: Η Βουλγαρία κλείνει τα νυχτερινά μαγαζιά

“Συναγερμός” στα σύνορα της χώρας: Η Βουλγαρία κλείνει τα νυχτερινά μαγαζιά
Μπαρ unsplash

Έκτακτα μέτρα στη Βουλγαρία μετά την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού των τελευταίων εβδομάδων. Κλείνουν τα νυχτερινά μαγαζιά και οι κλειστές ντισκοτέκ.

Η Βουλγαρία θα κλείσει τα νυχτερινά κέντρα και τις κλειστές ντισκοτέκ, ενώ θα απαγορεύονται οι θεατές σε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις και οι δημόσιες συναθροίσεις θα επιτρέπονται μόνο για 30 ανθρώπους καθώς παρατηρείται αύξηση στα κρούσματα του κορονοϊού, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Κίριλ Ανάνιεφ.

Η βαλκανική αυτή χώρα των επτά εκατομμυρίων κατοίκων έχει καταγράψει 6.342 κρούσματα κορονοϊού και 259 θανάτους.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων σημειώνει αύξηση τις τελευταίες εβδομάδες μετά την άρση των περισσότερων μέτρων που είχαν επιβληθεί για τον περιορισμό της πανδημίας.

Μόνο σήμερα σημειώθηκαν 240 νέα κρούσματα, αριθμός ρεκόρ ημερήσιας αύξησης, και ο υπουργός είπε ότι το υπουργείο του αναμένει ανάλογη αύξηση και κατά τις επόμενες ημέρες.

“Θεωρούμε ότι τα μέτρα αυτά θα επαρκέσουν για να σταματήσει η ανοδική τάση. Η αύξηση οφείλεται κυρίως στις σχολικές χοροεσπερίδες και στις συγκεντρώσεις πολλών ανθρώπων σε έναν χώρο”, είπε στους δημοσιογράφους ο Ανάνιεφ.

Δεκάδες άνθρωποι βγήκαν θετικοί στον κορονοϊό έπειτα από μια χοροεσπερίδα σχολείου στο Βέλικο Τάρνοβο.

Επίσης πολλές παραβάσεις των κανονισμών κοινωνικής αποστασιοποίησης καταγράφηκαν όταν επιτράπηκε η είσοδος σε θεατές στους ποδοσφαιρικούς αγώνες στις αρχές Ιουνίου.

Ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της Lokomotiv Plovdiv και της CSKA Σόφιας θα διεξαχθεί σήμερα κεκλεισμένων των θυρών, καθώς παίκτες της Lokomotiv, αξιωματούχοι των ομάδων και δεκάδες οπαδοί βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Τα νυχτερινά κλαμπ και οι ντισκοτέκ θα επιτρέπεται να λειτουργούν μόνο σε υπαίθριους χώρους, αλλά στο 50% της χωρητικότητάς τους και με υποχρεωτικά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, είπε ο υπουργός.

Οι γάμοι, οι σχολικές χοροεσπερίδες και άλλες δημόσιες εκδηλώσεις θα επιτρέπουν παρουσία έως 30 ανθρώπων, τόσο τους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους.

Η Βουλγαρία έχει επεκτείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω επιδημίας στην χώρα μέχρι το τέλος Ιουλίου ώστε ο υπουργός Υγείας να έχει μεγαλύτερη ευελιξία στην επιβολή μέτρων για τον περιορισμό των κρουσμάτων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα