Συναντήσεις τεχνοκρατών στην Ελβετία για το Κυπριακό

Συναντήσεις τεχνοκρατών στην Ελβετία για το Κυπριακό

Άρχισε στο ελβετικό θέρετρο Μοντ Πελεράν η Διάσκεψη για την Κύπρο σε επίπεδο τεχνοκρατών

Συναντήσεις τεχνοκρατών, κατά την οποία έγινε συζήτηση σε σχέση με πιθανά ερωτήματα για το θέμα της ασφάλειας για το Κυπριακό, πραγματοποιήθηκαν το πρωί και το απόγευμα της Τετάρτης στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η επόμενη συνάντηση των τεχνοκρατών θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Πέμπτης.

Η Διάσκεψη για την Κύπρο σε επίπεδο τεχνοκρατών άρχισε στο ελβετικό θέρετρο, σύμφωνα με την απόφαση που λήφθηκε την περασμένη Πέμπτη στη Γενεύη, και έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου, με στόχο την ετοιμασία ενός κειμένου εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, στην πρωινή συνάντηση, που διήρκεσε 2.5 ώρες περίπου, έγινε γενική συζήτηση και όχι διαπραγμάτευση, αλλά ετοιμασία ερωτήσεων και απαντήσεων από κάθε πλευρά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι στο Μοντ Πελεράν είχαν προηγηθεί της πρωινής συζήτησης των τεχνοκρατών, διμερείς συναντήσεις της αντιπροσωπείας της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη βρετανική και την ελληνική αντιπροσωπεία.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είχε σημειώσει ότι στόχος των συναντήσεων είναι να προκύψει έγγραφο εργασίας που να επιτρέπει τη συνέχεια της διάσκεψης για την Κύπρο σε πολιτικό επίπεδο με θετικές προοπτικές για κατάληξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυπριακό
SHARE:

24Media Network