Συνάντηση Μέρκελ - Τραμπ ενόψει της G20

U.S. President Donald Trump, left, and German Chancellor Angela Merkel pose for a photograph prior to a bilateral meeting on the eve of the G-20 summit in Hamburg, northern Germany, Thursday, July 6, 2017. The leaders of the group of 20 meet July 7 and 8. (AP Photo/Matthias Schrader, pool)
U.S. President Donald Trump, left, and German Chancellor Angela Merkel pose for a photograph prior to a bilateral meeting on the eve of the G-20 summit in Hamburg, northern Germany, Thursday, July 6, 2017. The leaders of the group of 20 meet July 7 and 8. (AP Photo/Matthias Schrader, pool) AP

Η Β. Κορέα, η Μ. Ανατολή και η Ουκρανία επί τάπητος, στη συνάντηση της Γερμανίδας καγκελάριου με τον Αμερικανό πρόεδρο. Εναλλακτικές για την επίλυση των διαφορών σχετικά με την κλιματική πολιτική, βλέπει η Μέρκελ

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ συναντήθηκε την Πέμπτη με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, ενόψει της συνόδου της Ομάδας των 20 (G20) στο Αμβούργο, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπός της.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, οι δύο ηγέτες συζήτησαν μεταξύ άλλων το θέμα της Βόρειας Κορέας, την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία καθώς και άλλα ζητήματα που αφορούν τη σύνοδο.

Εναλλακτικές για την κλιματική πολιτική, βλέπει η Μέρκελ

Η Μέρκελ δήλωσε πως διακρίνει ποικίλες εναλλακτικές για την επίλυση των διαφορών σχετικά με την πολιτική για το κλίμα κατά τη διάρκεια της Συνόδου της G20 στο Αμβούργο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με τις έντονες επικρίσεις άλλων ηγετών της ομάδας των 20 ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, αφού αποφάσισε τον περασμένο μήνα οι ΗΠΑ να αποσυρθούν από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.

Η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης είπε σε δημοσιογράφους ότι ως οικοδέσποινα της Συνόδου, που ξεκινά επίσημα την Παρασκευή, εναπόκειται σε εκείνη να βρει συμβιβασμούς.

Σχετικά με την κλιματική πολιτική, η Άγγελα Μέρκελ σημείωσε: «Υπάρχουν διάφορες εναλλακτικές, οι οποίες μπορούν να συζητηθούν».

(Φωτό: AP Photo/Matthias Schrader, pool)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μέρκελ, Γερμανία, ΗΠΑ, Τραμπ
SHARE:

24Media Network