Συνελήφθη για απάτη ο Martin Shkreli που είχε αυξήσει την τιμή του φαρμάκου κατά του HIV

default image

Χειροπέδες στον πιο μισητό άνθρωπο του κόσμου, Martin Shkreli. Είχε αυξήσει κατά 5500% την αξία του φαρμάκου κατά του HIV. Διαβάστε γιατί κατηγορείται

Ο άνθρωπος που κέρδισε μέσα σε μια μέρα, επάξια, τον τίτλο του πιο μισητού ανθρώπου στον κόσμο βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των διεθνών μέσων ενημέρωσης. Αυτή τη φορά ο CEO της Τuring Pharmaceutical, που είχε αποφασίσει, το Σεπτέμβριο, να αυξήσει κατά 5500% την αξία του φαρμάκου Daraprim, του γνωστότερου σκευάσματος για τους ασθενείς που πάσχουν από AIDS, συνελήφθη.

Ο 32χρονος επιχειρηματίας συνελήφθη σήμερα από τις αρχές, καθώς κατηγορείται για χρηματιστηριακή απάτη σε μια από τις εταιρίες που ίδρυσε. Η κατηγορία εναντίον του δεν έχει να κάνει με τα φαρμακολογικά κόστη αλλά με την χρηματιστηριακή απάτη, καθώς ο ίδιος φέρεται πως πήρε παράνομα μετοχές της Retrophin Inc, εταιρείας βιοτεχνολογίας που ίδρυσε το 2011. Αυτές τις μετοχές φέρεται να χρησιμοποίησε για την αποπληρωμή χρεών άσχετων υποχρεώσεων.

Λίγο καιρό αργότερα, ο ίδιος απομακρύνθηκε από την εταιρία, με το διοικητικό της συμβούλιο να κάνει μήνυση για παράνομη κατάχρηση κεφαλαίων και για απάτη σε βάρος της από τον Martin Shkreli.

Ο Shkreli είχε κατηγορηθεί μετά την παράλογη αύξηση στην τιμή του φαρμάκου που έφτασε να κοστίζει μια ταμπλέτα από τα τα 13,5 δολάρια στα 750 για απληστία και είχε προκαλέσει τη διεθνή κατακραυγή των πολιτών και των πολιτικών αρχηγών.

(Πηγή: independent)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα