Συνελήφθη καταζητούμενος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι

default image

O 31χρονος είχε εντοπιστεί σε αυτοκίνητο μαζί με τον Σαλά Αμπντεσλάμ λίγες μέρες πριν από την επίθεση στην Γαλλική πρωτεύουσα

Ο Μοχάμεντ Αμπρινί, ο 31χρονος Βέλγος που καταζητείτο από τις αρχές ως ύποπτος για συμμετοχή στις τρομοκρατικές επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι, συνελήφθη, μετέδωσε η δημόσια βελγική τηλεόραση VRT.

Ο Αμπρινί είναι “περισσότερο από πιθανό” ότι είναι το ίδιο πρόσωπο με τον “άνδρα με το καπέλο” ο οποίος εμφανίζεται σε ένα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου να συνοδεύει τους δύο βομβιστές αυτοκτονίας, πρόσθεσε το κανάλι χωρίς να διευκρινίσει τις πηγές του. Οι αρχές κρατούν και έναν δεύτερο ύποπτο, που πιστεύεται ότι είναι εκείνος που θεάθηκε μαζί με τον τρίτο βομβιστή αυτοκτονίας που ανατινάχθηκε στο μετρό. Σύμφωνα με το VRT ο άνδρας αυτός ονομάζεται Οσάμα Κραγιέμ.

Ο Αμπρινί είχε περιληφθεί στον κατάλογο των πλέον καταζητούμενων προσώπων στην Ευρώπη αφότου θεάθηκε σε ένα αυτοκίνητο μαζί με τον Σαλά Αμπντεσλάμ δύο ημέρες πριν από τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στη γαλλική πρωτεύουσα, ενώ ο Αμπντεσλάμ συνελήφθη στις Βρυξέλλες πριν από δύο εβδομάδες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα