Συνελήφθη ο σούπερ σταρ της Κίνας και της K-pop, Kris Wu έπειτα από καταγγελίες για βιασμό

Συνελήφθη ο σούπερ σταρ της Κίνας και της K-pop, Kris Wu έπειτα από καταγγελίες για βιασμό
shutterstock

Υπό κράτηση βρίσκεται ο γνωστός superstar της Κίνας και πρώην idol της K-Pop, Kris Wu, μετά την καταγγελία από πολλές νεαρές κοπέλες, για αποπλάνηση και βιασμό.

Ο 30χρονος superstar της Κίνας, Kris Wu συνελήφθη από την αστυνομία του Πεκίνου, μετά τις καταγγελίες που τον θέλουν να αποπλάνησε επανειλημμένα νέες γυναίκες για να κάνουν σεξ” και τελικά, τις βίαζε. Η μέθοδος που φαίνεται να είχε θέσει σε εφαρμογή ο Wu ήταν η εξής: έπειτα από τα fan meetings του (συναντήσεις με φαν που κάνουν τα idols της Ασίας) έστελνε τον μάνατζερ του να καλέσει την κοπέλα που επέλεγε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου γινόταν η εκδήλωση, για μια προσωπική συνάντηση -με στόχο την υπογραφή αυτόγραφου και τη λήψη φωτογραφιών.

Προφανώς και επρόκειτο για πρόφαση, καθώς αφότου η όποια κοπέλα που τον είχε για είδωλο δεχόταν την πρόσκληση, εκείνος πρόσθετε ένα ακόμα θύμα στη λίστα του. Όλα τα παραπάνω ανήκουν σε καταθέσεις γυναικών που έχουν δηλώσει θύματα του. Μέχρι να οριστικοποιηθεί η έρευνα, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε πως στην Ασία υπάρχει ένα trend με αποκαλύψεις ‘idols’ για πάσης φύσεως κακοποιήσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν αποδειχθεί ψευδείς.

Ο Kris Wu, που γεννήθηκε στην Κίνα ως Wu Yifan και μεγάλωσε στον Καναδά έχει αρνηθεί τα πάντα. Η εταιρεία που διαχειρίζεται την εικόνα και τα δικαιώματα του, ανακοίνωσε πως ξεκινάει νομικές διαδικασίες κατά των γυναικών που έχουν κάνει τις καταγγελίες, υποστηρίζοντας πως όσα είπε είναι “κακόβουλες φήμες”. Για την ιστορία, όλα ξεκίνησαν από μια 17χρονη που έκανε την αποκάλυψη στο Weibo (το πιο δημοφιλές social network της Κίνας). Ακολούθησαν πολλές άλλες.

Η Κεντρική Επιτροπή Πολιτικών και Νομικών Υποθέσεων της Κίνας, δημοσίευσε στο Weibo, σχετικά με την υπόθεση του: “Στην κινεζική γη, είναι απαραίτητο να τηρούμε τους κινεζικούς νόμους”.

Ο Wu είχε αρχίσει την καριέρα του από το εκ των πιο δημοφιλών γκρουπ της K-pop (EXO), πριν επιστρέψει στην πατρίδα του για να συνεχίσει εκεί την καριέρα του ως ηθοποιός, τραγουδιστής και μοντέλο. Στις συνεργασίες του ανήκει αυτή με τη Louis Vuitton, από το 2018. Το γαλλικό brand ενημέρωσε ότι μπαίνει σε αναστολή η σχέση του με τον Κινέζο σταρ, έως ότου ολοκληρωθούν οι έρευνες. Η Bulgari, η Porsche China και η εταιρεία καλλυντικών Kans επίσης, απομακρύνθηκαν από τις συνεργασίες τους με τον Wu.

AP/ Jess Baumung

Το κίνημα #MeToo της Κίνας

Mολονότι πλήθος κόσμου στήριξε το idol στα social media (δεδομένου του trend της αποκαθήλωσης), εκατομμύρια εξέφρασαν την υποστήριξή τους προς την πρώτη καταγγέλλουσα, Du Meizhu, μόλις έγινε γνωστή η είδηση της σύλληψής του Wu. Α

“Πρέπει να πω ευχαριστώ στην Du Meizhu”, σχολίασε ένας χρήστης του Weibo. “Της είμαι πραγματικά ευγνώμων που μίλησε, εκφράζοντας πολλές γυναίκες”. Το κίνημα #MeToo που εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο το 2017 και το 2018, ανέδειξε τα προβλήματα της δικαίωσης από σεξουαλική επίθεση και του σύνηθες φαινομένου της έλλειψης λογοδοσίας των κατηγορουμένων υψηλού κύρους. Σε πολλές χώρες, οι γυναίκες χρησιμοποίησαν το hashtag #MeToo, για να μοιραστούν τις δικές τους εμπειρίες σεξουαλικής παρενόχλησης ή/και κακοποίησης και να απαιτήσουν αλλαγές στους νόμους.

Στην Κίνα, ακτιβιστές λένε ότι έχουν δει κάποια σημάδια προόδου, παράλληλα όμως και σημαντική πίεση για να σιωπήσουν. Όταν το νεοσύστατο κίνημα έφτασε στην Κίνα το 2018, μεγάλος αριθμός αναρτήσεων στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης μιλούσαν για περιστατικά ανάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς.

Το 2018, φοιτήτρια του Πανεπιστημίου του Πεκίνου, η Yue Xin, έλαβε ευρεία προσοχή αφού οι διαχειριστές του Πανεπιστημίου, προσπάθησαν να απορρίψουν αίτημα της ίδιας και άλλων φοιτητών για μια υπόθεση βιασμού, προκαλώντας σημαντική οργή.

Μια άλλη περίπτωση αφορούσε καταγγελία γυναίκας προς έναν παρουσιαστή της κρατικής τηλεόρασης , όπου οι αστυνομικοί της ζήτησαν να αποσύρει την καταγγελία της, επειδή ο εν λόγω άνδρας είχε “τεράστια θετική επιρροή στην κοινωνία”.

Και ενώ οι έρευνες, σύμφωνα με το CNN, δείχνουν ότι η σεξουαλική επίθεση και παρενόχληση επικρατεί στην Κίνα, ο αριθμός των πραγματικών διώξεων είναι μικρός. Από τον πληθυσμό της χώρας 1,4 δισεκατομμυρίων ανθρώπων, μόνο 43.000 διώχθηκαν για “εγκλήματα παραβίασης των προσωπικών δικαιωμάτων των γυναικών” από το 2013 έως το 2017, σύμφωνα με το γραφείο του ανώτατου εισαγγελέα της Κίνας.

Αυτά τα εγκλήματα κυμαίνονται από εμπορία και εξαναγκασμένη πορνεία έως και βιασμό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα