Συνελήφθη το "κτήνος του Αγίου Βαλεντίνου"

Συνελήφθη το "κτήνος του Αγίου Βαλεντίνου"

Ο διαβόητος δραπέτης Μπαρτολομέο Γκαλιάνο, έπεσε στα χέρια των γαλλικών αρχών. Είχε παραβιάσει την άδειά του από τις φυλακές της Γένοβας

Στο έδαφος της Γαλλίας, λίγα χιλιόμετρα από τα ιταλικά σύνορα, συνελήφθη ο Μπαρτολομέο Γκαλιάνο ο οποίος έχει καταδικαστεί για δολοφονίες κατά συρροή και είχε αποκληθεί από τον ιταλικό Τύπο "το κτήνος του Αγίου Βαλεντίνου", σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Γκαλιάνο είχε διαφύγει πριν από δυο ημέρες, ενώ έκανε χρήση διάρκεια άδειας για καλή διαγωγή από τις φυλακές Μαράσι της Γένοβας. Η υπόθεση αυτή προκάλεσε έντονη ανησυχία στην Ιταλία.

Ο Γκαλιάνο είχε καταδικαστεί την δεκαετία του 1980 για την δολοφονία μιας ιερόδουλής και δυο παρενδυτικών.

Η τελευταία καταδίκη του –θα εξέτιε την ποινή σε ένα χρόνο– αφορούσε ληστεία κι εκβιασμό, αλλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν οι άδειες "για καλή διαγωγή" οφείλουν να δίδονται με μεγαλύτερη φειδώ, όταν πρόκειται για πρόσωπα που θεωρείται πως είναι επικίνδυνα για την κοινωνία.

Όλη η οικογένεια του Γκαλιάνο είχε απευθύνει έκκληση στον φυγόδικο να επιστρέψει στην φυλακή. «Πιθανόν η απόφασή του να μην γυρίσει όπως είχε κάνει τις προηγούμενες φορές, στο σωφρονιστικό ίδρυμα του Μαράσι (κοντά στην Γένοβα) μετά την λήξη της μονοήμερης άδειάς του, να συνδέεται με το ότι ο διευθυντής των φυλακών του είχε αρνηθεί μια δεύτερη άδεια, για τις ημέρες των Χριστουγέννων», είπε ανιψιός του.

"Είχα μιλήσει μαζί του και είχε σκοπό να παραδοθεί, αλλά πρόλαβαν και τον συνέλαβαν", δήλωσε στην εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα ο δικηγόρος του 55χρονου.

Ο άνδρας έκανε πειρατεία στο αυτοκίνητο ενός αρτοποιού και τον ανάγκασε να τον μεταφέρει στη Γένοβα, 170 χλμ. από τα σύνορα με τη Γαλλία.

Η υπουργός Δικαιοσύνης Ανναμαρία Καντσελιέρι είπε στη βουλή ερωτηθείσα σχετικά –πριν από τη σύλληψη του φυγά– είπε ότι θα μάθει τι ακριβώς συνέβη σχετικά με την υπόθεση αυτή. Διέψευσε δημοσιεύματα κατά τα οποία ο διευθυντής της φυλακής όπου κρατείτο ο Γκαλιάνο αγνοούσε το ιστορικό του.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network