Συνθήματα υπέρ του Τραμπ σε εκκλησία μαύρων στο Μισισιπή που πυρπολήθηκε

Συνθήματα υπέρ του Τραμπ σε εκκλησία μαύρων στο Μισισιπή που πυρπολήθηκε

Απειλητικά τα συνθήματα, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία. Έρευνα για το περιστατικό από το FBI

Μια εκκλησία μαύρων στο Μισισιπή πυρπολήθηκε το βράδυ της Τρίτης, ενώ στους τοίχους άγνωστοι έγραψαν με σπρέι συνθήματα που έλεγαν: «Ψηφίστε Τραμπ», σύμφωνα με όσα τόνισαν την Τετάρτη αξιωματούχοι και το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) που ανέφερε πως διεξάγει έρευνα για το περιστατικό, το οποίο έγινε μια εβδομάδα πριν την διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών.

Κανείς δεν τραυματίστηκε από την εμπρηστική επίθεση στην εκκλησία βαπτιστών στο Γκρίνβιλ και η αιτία που προξένησε την φωτιά δεν έχει αποσαφηνιστεί δήλωσε ο αρχηγός της πυροσβεστικής υπηρεσίας της περιοχής, Ρούμπεν Μπράουν σε τηλεφωνική του συνέντευξη. Ο Μπράουν τόνισε πως η εκκλησία υπέστη σοβαρές ζημιές από την φωτιά.

«Νοιώθουμε ότι το σύνθημα που γράφτηκε στην εκκλησία είναι απειλητικό», δήλωσε σε μια συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Ντελάντο Γουίλσον, σημειώνοντας πως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να προσπαθεί να επηρεάσει τον τρόπο που κάποιος ψηφίζει σε αυτές τις εκλογές.

Η πόλη των περίπου 33.000 κατοίκων βρίσκεται περίπου 160χλμ βορειοδυτικά από το Τζάκσον.

«Το τμήμα του FBI στο Τζάκσον έχει λάβει γνώση της κατάστασης στο Γκρίνβιλ και πρόκειται να συνεργαστούμε με τις τοπικές, τις πολιτειακές και τις ομοσπονδιακές αρχές για να καθορίσουμε αν διαπράχθηκε κάποια παραβίαση ενάντια στα πολιτικά δικαιώματα», ανέφερε το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών σε ανακοίνωση του.

«Η ενέργεια αυτή άφησε τις καρδιές μας ραγισμένες», δήλωσε η πάστορας Κάρολιν Χάντσον στην συνέντευξη Τύπου, σημειώνοντας πως η εκκλησία έχει μια ιστορία 111 ετών.

Ο Μπόμπι Μόακ, επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος στο Μισισιπή τόνισε πως είναι «κατακριτέο να βλέπουμε τέτοιες ενέργειες».

«Καλώς εχόντων των πραγμάτων, η αληθινή αιτία της πυρκαγιάς θα ανακαλυφθεί, αλλά τίποτε στην πολιτική δεν είναι τυχαίο», τόνισε ο Μόακ σε τηλεφωνική του συνέντευξη.

Εκπρόσωποι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο Μισισιπή αρνήθηκαν να σχολιάσουν το συμβάν.

Τον Οκτώβριο το γραφείο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην πολιτεία Όραντς στο Χίλσμπορο στην Βόρεια Καρολίνα πυρπολήθηκε, ενώ γράφτηκαν συνθήματα στους τοίχους σε γειτονικά κτίρια που έγραφαν «φύγετε από την πόλη, αλλιώς θα δείτε».

Δεν πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις για την εμπρηστική επίθεση, την οποία ο κυβερνήτης της Ιντιάνα και υποψήφιος αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές Μάικ Πενς χαρακτήρισε «πολιτική τρομοκρατία».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αμερικανικές εκλογές, Τραμπ
SHARE: