Συντριβή Boeing στο Ιράν: Συγκλονιστικά πλάνα από τη στιγμή της τραγωδίας

Συντριβή Boeing στο Ιράν: Συγκλονιστικά πλάνα από τη στιγμή της τραγωδίας

Στις εικόνες που έχουν καταγραφεί πολύ κοντά στο σημείο της συντριβής του Boeing διακρίνεται μια πολύ δυνατή λάμψη και ακούγεται η έκρηξη

Ουκρανικό αεροσκάφος τύπου Boeing 737-800 NG συνετρίβη την Τετάρτη σε χωράφι και μετατράπηκε σε πύρινη σφαίρα λίγη ώρα μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Ιμάμης Χομεϊνί της Τεχεράνης με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 176 άνθρωποι που επέβαιναν σε αυτό. Ειδικοί και αξιωματούχοι σε διεθνές επίπεδο έχουν κινητοποιηθεί και προσπαθούν να εξακριβώσουν σε τι οφειλόταν η τραγωδία.

Το αεροσκάφος της Ukraine International Airlines (UIA) που μετέφερε κυρίως Ιρανούς και Ιρανοκαναδούς, συνετρίβη μερικές ώρες μετά την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων από τους Φρουρούς της Επανάστασης εναντίον βάσεων όπου σταθμεύουν στρατεύματα των ΗΠΑ στο Ιράκ, γεγονός που οδήγησε αρκετούς να εκφράσουν τον φόβο πως μπορεί να καταρρίφθηκε.

Πάντως πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας δυτικών κρατών που μίλησαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters επισήμαναν πως η πρώτη εκτίμηση που γίνεται είναι πως πράγματι υπήρξε βλάβη κινητήρα του Boeing και δεν καταρρίφθηκε από κάποιον πύραυλο. Υπάρχουν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στοιχεία που υποδεικνύουν ότι ο ένας κινητήρας υπερθερμάνθηκε.

Τη συντριβή του αεροσκάφους λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Τεχεράνης, κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας, το υλικό των οποίων δόθηκε στη δημοσιότητα. Στις εικόνες που έχουν καταγραφεί πολύ κοντά στο σημείο της συντριβής, διακρίνεται μια πολύ δυνατή λάμψη, ακούγεται η έκρηξη από την πρόσκρουση του αεροσκάφους στο έδαφος και το σημείο γεμίζει με τα φλεγόμενα συντρίμμια του Boeing.

Δείτε τα συγκλονιστικά βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιράν, Boeing
SHARE:

24Media Network