Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου. Νεκροί οι πρέσβεις της Νορβηγίας και των Φιλιππίνων

Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου. Νεκροί οι πρέσβεις της Νορβηγίας και των Φιλιππίνων

Πακιστανικό στρατιωτικό ελικόπτερο που μετέφερε διπλωμάτες συνετρίβη με αποτέλεσμα τον θάνατο έξι ατόμων. Μεταξύ των θυμάτων οι πρεσβευτές Νορβηγίας και Φιλιππίνων. Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη.

Πακιστανικό στρατιωτικό ελικόπτερο που μετέφερε διπλωμάτες για τα εγκαίνια δύο έργων που χρηματοδοτούνται από τη διεθνή κοινότητα στο βόρειο Πακιστάν συνετρίβη σήμερα σκοτώνοντας έξι ανθρώπους, περιλαμβανομένων των πρεσβευτών της Νορβηγίας και των Φιλιππίνων και των συζύγων των πρεσβευτών της Μαλαισίας και της Ινδονησίας, ανακοίνωσε ο στρατός.

Ο πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ μετέβαινε στην ορεινή βόρεια περιοχή Τζιλγκίτ σε ένα άλλο αεροσκάφος για να εγκαινιάσει τα δύο έργα όταν συνέβη το δυστύχημα. Μετά το δυστύχημα  επέστρεψε στο Ισλαμαμπάντ, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του.

Ο εκπρόσωπος του στρατού Ασίμ Μπάτζουα ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter πως, εκτός από τους τέσσερις ξένους, σκοτώθηκαν και οι δύο πιλότοι και διευκρίνισε πως οι πρεσβευτές της Πολωνίας και της Ολλανδίας περιλαμβάνονται στους τραυματίες.

Μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως 11 ξένοι και έξι Πακιστανοί επέβαιναν στο MI-17, το οποίο συνετρίβη πάνω σε ένα σχολείο στο Τζιλγκίτ και έπιασε φωτιά.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβαν οι Πακιστανοί Ταλιμπάν, καθώς ανακοίνωσαν ότι αυτοί  κατέρριψαν το ελικόπτερο που μετέφερε διπλωμάτες και το οποίο συνετρίβη σε ένα απομονωμένο χωριό στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Στην ανακοίνωσή τους οι Πακιστανοί Ταλιμπάν (TTP) αποκάλυψαν ότι κατέρριψαν το ελικόπτερο με έναν πύραυλο αέρος-εδάφους, που χρησιμοποιούν σπάνια, σε μία περιοχή των Ιμαλαΐων στην οποία ο πακιστανικός στρατός ασκεί ισχυρό έλεγχο.

Οι ταλιμπάν υποστήριξαν επίσης ότι είχαν στόχο τον πρωθυπουργό Ναουάζ Σαρίφ. Ο τελευταίος επρόκειτο να μεταβεί σήμερα στο Τζιλγκίτ, πρωτεύουσα της επαρχίας Τζιλγκίτ-Μπαλτιστάν, όμως δεν αναμενόταν στο απομακρυσμένο χωριό Νομάν, όπου σημειώθηκε το συμβάν, και δεν βρισκόταν σε κανένα από τα ελικόπτερα, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network