Συρία: 4 μαθητές έχασαν τη ζωή τους από αεροπορικό χτύπημα σε σχολικό λεωφορείο

Συρία: 4 μαθητές έχασαν τη ζωή τους από αεροπορικό χτύπημα σε σχολικό λεωφορείο

Στους 4 ανέρχονται οι νεκροί και στους 10 οι τραυματίες, από επίθεση αεροσκάφους της πολεμικής αεροπορίας σε σχολικό λεωφορείο στην Ιντλίμπ.

Κυβερνητική οργάνωση ανέφερε ότι, τουλαχιστον, τέσσερις Σύροι μαθητές σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν σήμερα όταν μια αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε το καθεστώς έπληξε ένα σχολικό λεωφορείο στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

"Τουλάχιστον τέσσερις μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν", στην πλειονότητά τους "ηλικίας μικρότερης από δέκα ετών", όταν σε μια επιδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας "επλήγη το μικρό λεωφορείο που τους μετέφερε από το σχολείο τους στο χωριό Τζούμπας στα σπίτια τους, στην περιοχή Σαρακέμπ", ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές, που φαίνεται να ελέγχουν ένα ευρύ δίκτυο πολιτικών, ιατρικών και στρατιωτικών πηγών σε όλη τη Συρία, διευκρίνησαν ότι "Ο απολογισμός ενδέχεται να αναθεωρηθεί προς τα πάνω διότι υπάρχουν πολλοί σοβαρά τραυματίες".

Το Τζούμπας και η Σαρακέμπ βρίσκονται στην επαρχία Ιντλίμπ, η οποία βρίσκεται πλέον κατά το μεγαλύτερο μέρος της στα χέρια των μελών του συριακού βραχίονα της αλ Κάιντα, του Μετώπου αλ Νόσρα. Τις τελευταίες εβδομάδες, η οργάνωση αυτή έχει εκδιώξει αντίπαλους αντάρτες από την επαρχία και έχει πολιορκήσει δύο σημαντικές στρατιωτικές βάσεις του καθεστώτος στην Ιντλίμπ.

Η συριακή ΠΑ θεωρείται το μεγαλύτερο ατού του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στον πόλεμο τον οποίο διεξάγουν οι δυνάμεις του εναντίον των ανταρτών και των τζιχαντιστών από το 2011.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network