Συρία: Αρχίζει η κύρια επίθεση κατά του ΙSIS στη Ράκα

Συρία: Αρχίζει η κύρια επίθεση κατά του ΙSIS στη Ράκα
Black smoke rises from Raqqa city where U.S.-backed Syrian Democratic Forces fighters battle against Islamic State militants, in Raqqa, northeast Syria, Thursday, July 27, 2017. U.S.-backed Syrian fighters have captured almost half of the Islamic State group's de facto capital of Raqqa, but the push into the city in northern Syria has slowed due to stiff resistance and large amounts of explosives planted by the extremists, a spokeswoman for the fighters and monitors said Thursday. (AP Photo/Hussein Malla) ap

Η απελευθέρωση της πόλης αναμένεται τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις

Η κύρια επίθεση κατά του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στη συριακή πόλη Ράκα, αναμένεται ν’ αρχίσει το βράδυ της Κυριακής σύμφωνα με τοπικό διοικητή των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που υποστηρίζονται από την συμμαχία που τελεί υπό την διοίκηση των ΗΠΑ.

Ο αντικειμενικός σκοπός της επίθεσης είναι η κατάληψη της περιοχής γύρω από στάδιο της πόλης, σύμφωνα με δηλώσεις του τοπικού διοικητή Αρντάλ Ράκα στο Reuters. Οι δηλώσεις αυτές, έγιναν εντός της πόλης.

Η εκπρόσωπος Τύπου για τις επιχειρήσεις των δυνάμεων SDF στην Ράκα, Τζιχάν Σέιχ Αχμάντ ανέφερε σε ανακοίνωσή της, στην ηλεκτρονική σελίδα για τις επιχειρήσεις ότι η απελευθέρωση της Ράκα, θ’ ανακοινωθεί κατά “τις επόμενες ημέρες.”

Περικυκλώθηκαν οι τζιχαντιστές στην Μαγιαντίν

Ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του περικύκλωσαν τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην πόλη Μαγιαντίν, νοτιοανατολικά της Ντέιρ Εζόρ, στην ανατολική Συρία, ανακοίνωσε συριακή στρατιωτική πηγή.

Η Μαγιαντίν είναι ένα από τα τελευταία οχυρά του ISIS, την οποία ελέγχει από το 2014. Η πόλη βρίσκεται στην πλούσια σε πετρέλαιο επαρχία Ντέιρ Εζόρ, στη δυτική όχθη του ποταμού Ευφράτη, περίπου 40 χλμ. νότια της Ντέιρ Εζόρ, και σε μερικές συνοικίες της εξακολουθεί να έχει παρουσία η εξτρεμιστική οργάνωση.

Οι τζιχαντιστές εξαπολύουν αντεπιθέσεις στην περιοχή της ερήμου μετά την απώλεια εδαφών φέτος.

“Μονάδες των ενόπλων δυνάμεων μας μαζί με τις συμμαχικές δυνάμεις συνεχίζουν να προωθούνται σε διάφορα μέτωπα και σε άξονες της Ντέιρ Εζόρ και στην ύπαιθρό της… και περικυκλώνουν το ISIS στην πόλη Μαγιαντίν”, ανέφερε η στρατιωτική πηγή.

Ο στρατός και οι σύμμαχοί του έφτασαν στη Ντέιρ Εζόρ τον Σεπτέμβριο έπειτα από επίθεση μηνών στην έρημο της Συρίας.

Ωστόσο, οι αντεπιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή της ερήμου ασκούν πίεση στον κύριο εφοδιασμό της Ντέιρ Εζόρ από τη δυτική Συρία.

(Φωτό: AP Photo/Hussein Malla)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα