Συρία: Εκρήξεις στην περιοχή του διεθνούς αεροδρομίου στη Δαμασκό

Συρία: Εκρήξεις στην περιοχή του διεθνούς αεροδρομίου στη Δαμασκό

Απανωτές εκρήξεις στο αεροδρόμιο της Δαμασκού. Προκλήθηκε μεγάλη πυρκαγιά

Μπαράζ εκρήξεων έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης την περιοχή του διεθνούς αεροδρομίου στην πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό

Αμέσως μετά ξέσπασε φωτιά, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έχει την έδρα του στη Βρετανία.

Ο τηλεοπτικός σταθμός al-Manar, Al-Manar, ο οποίος υποστηρίζει τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου, μετέδωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε πιθανόν από αεροπορική επιδρομή των Ισραηλινών σε αποθήκες όπλων και καυσίμων της οργάνωσης που βρισκόταν κοντά στο αεροδρόμιο της Δαμασκού.

Η αεροπορική επιδρομή έγινε κοντά σε διάδρομο προσγείωσης τον οποίο διαχειρίζεται το Ιράν, προκειμένου ν' ανεφοδιάζει τους συμμάχους του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ που δρουν στο συριακό έδαφος, ανέφερε πηγή των περιφερειακών μυστικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά προκάλεσε μόνο υλικές καταστροφές.

Ο Ισραηλινός υπουργός Πληροφοριών Ίσραελ Κατζ, μιλώντας από τις ΗΠΑ όπου συναντάται με Αμερικανούς αξιωματούχους, δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του στρατού: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το συμβάν στη Συρία συνάδει απόλυτα με την ισραηλινή πολιτική να ενεργεί ώστε να αποτρέπει το ιρανικό λαθρεμπόριο προηγμένων όπλων μέσω στη Συρία προς τη Χεζμπολάχ. Φυσικά δεν θέλω να αναφερθώ σε λεπτομέρειες».

«Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι όποτε λαμβάνουμε πληροφορίες που δείχνουν πρόθεση να μεταφερθούν προηγμένα όπλα στη Χεζμπολάχ, θα ενεργούμε», πρόσθεσε ο Κατς.

Πάντως μια εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αρνήθηκε να σχολιάσει το συμβάν.

Από την έναρξη του πολέμου στη Συρία το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει μια σειρά πληγμάτων στη χώρα εναντίον συριακών στόχων ή στόχων της Χεζμπολάχ.

Πολλές από αυτές τις επιδρομές έχουν διεξαχθεί μέσα ή κοντά στη Δαμασκό.

Στις 13 Ιανουαρίου η Δαμασκός κατηγόρησε το Ισραήλ ότι βομβάρδισε το στρατιωτικό της αεροδρόμιο στη Μαζέ, σε ένα δυτικό προάστιο της πρωτεύουσας. Στο αεροδρόμιο αυτό βρίσκεται η υπηρεσία Πληροφοριών της αεροπορίας.

Το 2016 πολλοί ισραηλινοί πύραυλοι έπληξαν τα περίχωρα της αεροπορικής αυτής βάσης, σύμφωνα με επίσημα συριακά μέσα ενημέρωσης. Την ίδια χρονιά ο Μπενιαμίν Νετανιάχου παραδέχθηκε ότι το Ισραήλ έχει επιτεθεί σε δεκάδες αυτοκινητοπομπές που μετέφεραν όπλα προς τη Χεζμπολάχ.

Σε ό,τι αφορά στο αεροδρόμιο της Δαμασκού, σύμφωνα με το συριακό καθεστώς, ήταν στόχος ισραηλινών επιδρομών τον Δεκέμβριο του 2014.

Το Ισραήλ ανησυχεί για την παρουσία στη Συρία της Χεζμπολάχ, του ορκισμένου του εθχρού που υποστηρίζεται από την Τεχεράνη, και δυνάμεων που έχουν σταλεί από το Ιράν για να στηρίξουν τον συριακό στρατό.

(Με πληροφορίες από RT, ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συρία: Νεκρό ανώτερο στέλεχος του ISIS σε χερσαία επιχείρηση των ΗΠΑ

Συρία: Τουλάχιστον 23 νεκροί από αεροπορικές επιδρομές

Τα δάκρυα θόλωσαν την κάμερα: Φωτογράφος σπαράζει για τη φρίκη στη Συρία

SHARE:

24Media Network