Συρία: Επιδρομή με νεκρούς σε γραφεία του Ισλαμικού Κράτους

Συρία: Επιδρομή με νεκρούς σε γραφεία του Ισλαμικού Κράτους

Τουλάχιστον 4 άμαχοι νεκροί από αεροπορικές επιδρομές στην Ράκα που έπληξαν γραφεία του Ισλαμικού Κράτους, ανέφεραν κάτοικοι και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν την συριακή πόλη Ράκα, την ντε φάκτο πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους, σκοτώνοντας τουλάχιστον τέσσερις αμάχους στην γύρω περιοχή, πλήττοντας παράλληλα μερικά από τα γραφεία της οργάνωσης, ανέφεραν κάτοικοι και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ένας κάτοικος της πόλης ανέφερε πως πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 17 αεροπορικές επιθέσεις στην καρδιά της πόλης και διεκόπη η ηλεκτροδότηση της πόλης.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε πως οι επιθέσεις έπληξαν αρκετές τοποθεσίες που χρησιμοποιούσε το Ισλαμικό Κράτος, ανάμεσα τους και την περίμετρο του κτιρίου όπου στεγάζεται το κυβερνείο της πόλης. Όπως τόνισε, τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν.

Δεν έχει ακόμη διευκρινθεί η ταυτότητα των πολεμικών αεροσκαφών που βομβάρδισαν την πόλη, όπου τους τελευταίους μήνες αποτελεί στόχο αεροπορικών επιθέσεων των δυνάμεων του δυτικού συνασπισμού που ηγούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας και της συριακής κυβέρνησης.

SHARE: