Συρία: Η αντιπολίτευση καταδικάζει την "επιθετικότητα" μιας οργάνωσης τζιχαντιστών

Συρία: Η αντιπολίτευση καταδικάζει την "επιθετικότητα" μιας οργάνωσης τζιχαντιστών

Ο συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης καταδίκασε την "επιθετικότητα" του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε, δυο ημέρες μετά την κατάληψη από την οργάνωση αυτή των τζιχαντιστών πόλης στη βόρεια Συρία.

"Ο συνασπισμός καταδικάζει την επιθετικότητα του EIIL κατά των δυνάμεων της συριακής επανάστασης καθώς και την περιφρόνησή του προς τη ζωή των Σύρων και θεωρεί ότι οι πρακτικές του δε συνάδουν με τις αρχές της συριακής επανάστασης", τονίζει σε ανακοίνωσή της η αντιπολίτευση.

Είναι η πρώτη φορά που ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης, ο οποίος περιλαμβάνει πολλές τάσεις, καταφέρεται εναντίον μιας οργάνωσης τζιχαντιστών, η οποία ως τώρα πολεμούσε στο πλευρό των δυνάμεων της αντιπολίτευσης κατά του καθεστώτος.

Ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης καταγγέλλει το γεγονός ότι το EIIL "εξυπηρετεί σχέδια από το εξωτερικό και επιδιώκει την εγκαθίδρυση ενός ισλαμικού κράτους στα όρια του συριακού κράτους, παραβιάζοντας τη συριακή εθνική κυριαρχία".

Ο συνασπισμός εκφράζει την οργή του για την προσφυγή από την οργάνωση αυτή "στη βία κατά των πολιτών και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού όπως συνέβη στην Αζάζ", την πόλη της βόρειας Συρίας που κατέλαβε το EIIL.

"Το EIIL σταμάτησε να μάχεται κατά του καθεστώτος σε διάφορες περιοχές και προσπαθεί να ενισχύσει την επιρροή του σε ζώνες που έχουν απελευθερωθεί όπου η παρουσία του αποτελεί απειλή για τους πολίτες και όπου αναπαράγει την καταστολή που εφαρμόζουν το καθεστώς και οι πράκτορές του", προστίθεται στην ανακοίνωση της αντιπολίτευσης.

Οι μαχητές του EIIL κατέλαβαν προχθές το βράδυ την πόλη Αζάζ κοντά στα σύνορα με την Τουρκία που βρισκόταν υπό τον έλεγχο του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και την οποία διοικούσε με απόφαση του συνασπισμού της αντιπολίτευσης ένα τοπικό συμβούλιο.

SHARE:

24Media Network