Συρία: Μαζικά πλήγματα της ρωσικής αεροπορίας σε στόχους του ISIS

Αποθήκες πυρομαχικών και πολεμοφοδίων, σημεία συγκέντρωσης των μαχητών και διοικητικά τους κέντρα ήταν στο στόχαστρο

Τα μαζικά πλήγματα που κατάφερε η ρωσική αεροπορία εναντίον στόχων του «Ισλαμικού Κράτους» έδωσαν τη δυνατότητα στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις να εξαπολύσουν μια μεγάλη επίθεση κατά του τελευταίου ορμητηρίου των μαχητών του «Ισλαμικού Κράτους» στην ανατολική Συρία.

Την δήλωση αυτή έκανε ο εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ίγκορ Κανασένκοφ, προσθέτοντας ότι στις αεροπορικές επιδρομές της ρωσικής αεροπορίας την Παρασκευή συμμετείχαν έξι στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 και το υποβρύχιο «Κόλπινο».

Σύμφωνα με τον ίδιο επλήγησαν αποθήκες πυρομαχικών και πολεμοφοδίων, σημεία συγκέντρωσης των ισλαμιστών μαχητών και σημαντικά διοικητικά τους κέντρα.

Χαρακτήρισε μάλιστα συντριπτικό το πλήγμα που υπέστη μια πολυάριθμη ομάδα μαχητών του «Ισλαμικού Κράτους» κοντά στην περιοχή του Αμπού Κεμάλ, επισημαίνοντας ότι αυτό επέτρεψε στις μονάδες του συριακού στρατού υπό την ηγεσία του στρατηγού Χασάν Σουχέλ να εξαπολύσουν μια μεγάλη επίθεση εναντίον του τελευταίου αυτού ορμητηρίου του ΙΚ στην ανατολική Συρία.

Αναφερόμενος στα πλήγματα που κατάφεραν οι ρωσικές δυνάμεις εναντίον στόχων του ΙΚ, τα τελευταία τρία εικοσιτετράωρα, ο Κανασένκοφ είπε τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 κατάφεραν 18 πλήγματα, ενώ τα υποβρύχια «Κόλπινο» και «Βελίκι Νοβγκοραντ» που βρίσκονται στην Μεσόγειο κατάφεραν 9 πλήγματα με πυραύλους μέσου βεληνεκούς τύπου «Kalibr».

(Φωτό: Russian Defense Ministry Press Service via AP)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συρία, Ρωσία
SHARE:

24Media Network