Αιματοχυσία στη Συρία: Οι Τούρκοι βομβάρδισαν φάλαγγα αμάχων και δημοσιογράφων

Εικόνα από την τουρκική επίθεση σε κονβόι αμάχων και δημοσιογράφων στη Συρία
Εικόνα από την τουρκική επίθεση σε κονβόι αμάχων και δημοσιογράφων στη Συρία TWITTER

Σκηνές φρίκης στο Ρας αλ-Άιν της τουρκοσυριακής μεθορίου. Φάλαγγα Κούρδων αμάχων και δημοσιογράφων χτύπησε σε επιδρομή η τουρκική αεροπορία.

Τουλάχιστον 26 άμαχοι σκοτώθηκαν την Κυριακή στην βόρεια Συρία από τους βομβαρδισμούς και τα πυρά των τουρκικών δυνάμεων και των σύρων συμμάχων τους στην περιοχή, σύμφωνα με νέο απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στην περιοχή Ρας αλ-Άιν της τουρκοσυριακής μεθορίου, τουλάχιστον δέκα πολίτες σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια επιδρομής της τουρκικής αεροπορίας, η οποία έπληξε φάλαγγα αμάχων και δημοσιογράφων, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

ADVERTISING

«Βρισκόμασταν στην φάλαγγα Κούρδων αμάχων που στόχευσαν οι τουρκικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους στο Ρας αλ-Άιν. Η ομάδα μας είναι καλά, αλλά συνάδελφοί μας είναι νεκροί», έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter η Στεφανί Περές, δημοσιογράφος της France Télévisions χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για έναν νεκρό δημοσιογράφο, χωρίς να είναι σε θέση να δώσει στοιχεία για την ταυτότητα ή την εθνικότητά του.

Η Τουρκία και οι συμμαχικές της δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση στην βόρεια Συρία για να απωθήσουν από την τουρκοσυριακή μεθόριο τις δυνάμεις των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), η οποία θεωρείται από την Άγκυρα «τρομοκρατική οργάνωση».

Σε διάστημα πέντε ημερών, τουλάχιστον 104 Κούρδοι μαχητές, καθώς και περί τους εξήντα άμαχοι έχουν σκοτωθεί κατά τις εχθροπραξίες, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Παρατηρητηρίου. Οι συγκρούσεις έχουν προκαλέσει την έξοδο 130.000 ανθρώπων, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συρία, Τουρκία, Εισβολή στη Συρία, Κούρδοι
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Σφαγή" Μέρκελ - Ερντογάν για τη Συρία

Άρθρο Τσαβούσογλου στους New York Times: Γιατί η Τουρκία πολεμά στη Συρία

Συρία: 100 μέλη οικογενειών που συνδέονται με τον ISIS δραπέτευσαν από στρατόπεδο

SHARE:

24Media Network