Συρία: Βομβάρδισαν το Χαλέπι με αέριο χλωρίου - 46 τραυματίες

Νοσηλευτές περιθάλπουν ένα αγόρι μετά την επίθεση με χλώριο στο Χαλέπι
Νοσηλευτές περιθάλπουν ένα αγόρι μετά την επίθεση με χλώριο στο Χαλέπι AP

Η Ρωσία κατηγορεί τους αντάρτες του Μετώπου αλ Νόσρα για τον βομβαρδισμό του Χαλεπίου με βλήματα που περιείχαν αέριο χλωρίου.

Η Ρωσία κατηγόρησε την Κυριακή τους αντάρτες στην Συρία για βομβαρδισμό της πόλης του Χαλεπίου με βλήματα που περιείχαν αέριο χλωρίου, δηλητηριάζοντας 46 ανθρώπους.

Μεταξύ αυτών που δηλητηριάστηκαν, ήταν και οκτώ παιδιά τα οποία και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υποστήριξε σε δήλωσή του ότι η χημική επίθεση πραγματοποιήθηκε από μία περιοχή στην ζώνη αποκλιμάκωσης του Ιντλίμπ που ελέγχεται από τους ενόπλους της οργάνωσης του Μετώπου αλ Νόσρα.

Το ρωσικό ΥΠΑΜ ανέφερε επίσης, ότι προγραμματίζει να μιλήσει με την Άγκυρα για το περιστατικό αυτό, καθώς η Τουρκία έχει αναλάβει ρόλο εγγυητή, για την τήρηση της εκεχειρίας από την ένοπλη αντιπολίτευση της Συρίας.

“Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές πληροφορίες που έχουμε, επιβεβαιώνεται κυρίως από τα συμπτώματα της δηλητηρίασης μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης, ότι τα βλήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τον βομβαρδισμό κατοικημένων περιοχών στο Χαλέπι, περιείχαν αέριο χλωρίου,” τόνισε στην δήλωσή του, ο Ρώσος υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συρία, Ρωσία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συρία: Τουλάχιστον 15 νεκροί από βομβαρδισμούς του διεθνούς συνασπισμού

Συρία: Οκτώ νεκροί σε βομβαρδισμούς στην Ιντλίμπ

SHARE: