Τα μαζεύει η Χίλαρι: "Δεν εννοούσα ακριβώς ότι ο Πούτιν κινείται σαν τον Χίτλερ"

Τα μαζεύει η Χίλαρι: "Δεν εννοούσα ακριβώς ότι ο Πούτιν κινείται σαν τον Χίτλερ"

H Χίλαρι Κλίντον προσπάθησε να διορθώσει το σχόλιο της με το οποίο συνέκρινε τον Πούτιν με τον Χίτλερ

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών και πιθανή υποψήφια των Δημοκρατικών για τις επόμενες προεδρικές εκλογές το 2016, Χίλαρι Κλίντον προσπάθησε την Τετάρτη να "αποσαφηνίσει" τα σχόλια που έκανε μια ημέρα πριν και προκάλεσαν εντύπωση, ότι οι ενέργειες του ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν φέρνουν στη μνήμη τον γερμανό δικτάτορα Αδόλφο Χίτλερ.

Την Τρίτη, η Κλίντον κάνοντας την πρώτη εκτενή της αναφορά στην κρίση της Ουκρανίας είπε ότι η εισβολή του Πούτιν στην περιοχή της Κριμαίας στη νότια Ουκρανία ήταν σαν τις κινήσεις που έκανε ο Χίτλερ πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τα σχόλια αυτά έγιναν κατά τη διάρκεια μιας ιδιωτικής εκδήλωσης συγκέντρωσης χρημάτων που παρακολούθησαν περίπου 250 άτομα, όπου η Χίλαρι Κλίντον είπε πως η εκστρατεία του Πούτιν να δώσει ρωσικά διαβατήρια σε εκείνους που έχουν ρωσικές ρίζες και ζουν έξω από τα σύνορα της χώρας του, θυμίζει την προστασία που παρείχε ο Χίτλερ στις εθνικές ομάδες των Γερμανών εκτός της Γερμανίας.«Όλοι οι Γερμανοί όπου ήταν ... οι Γερμανοί με καταγωγή που ήταν σε μέρη όπως η Τσεχοσλοβακία, η Ρουμανία και σε άλλα μέρη, ο Χίτλερ έλεγε ότι δεν αντιμετωπίζονται σωστά. Πρέπει να πάω και να προστατεύσω τους πολίτες μου, και αυτό ήταν κάτι που έκανε τους πάντες τόσο νευρικούς» είπε η Κλίντον σύμφωνα με το αμερικανικό Press-Telegram στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια που φαίνεται ότι ήταν το μοναδικό που μετέδωσε τα σχόλιά της.

Η Κλίντον είπε ότι ο Πούτιν έφερε ως δικαιολογία της αποστολής των στρατιωτικών δυνάμεων στην Κριμαία, την προστασία των Ρώσων στην Ουκρανία, κάτι παρόμοιο με τον όρκο του Χίτλερ για την προστασία των Γερμανών στην Ανατολική Ευρώπη. «Τώρα, αν αυτό ακούγεται οικείο, είναι ότι έκανε ο Χίτλερ τη δεκαετία του '30»είπε ο Χίλαρι Κίντον.

Λίγες ώρες αργότερα σε μια νέα εμφάνισή της στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες, την Τετάρτη, η Κλίντον, προσπάθησε να αποσαφηνίσει τα σχόλια της προηγούμενης ημέρας. «Απλά θέλω όλοι να έχουν μια μικρή προοπτική της ιστορίας. Δεν κάνω σύγκριση σίγουρα, αλλά ίσως μπορούμε να μάθουμε από αυτή την τακτική που έχει χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν», είπε η Κλίντον.

Η Χίλαρι Κλίντον, υπουργός Εξωτερικών στην πρώτη τετραετία του προέδρου Ομπάμα, ήταν βασικός συντελεστής στην προσπάθεια των ΗΠΑ να θερμάνουν τις σχέσεις τους με τη Ρωσία , μια πολιτική που τώρα οι επικριτές της λένε ότι φάνηκε ως μια κραυγαλέα αποτυχία

SHARE:

24Media Network